Dogecoin: alles wat je moet weten over de controversiële munt

Er zijn maar weinig cryptocurrencies die de laatste tijd zo vaak in het nieuws zijn geweest als Dogecoin. Deze munt heeft in een paar weken tijd een stijging van duizenden procenten meegemaakt, dit terwijl er eigenlijk geen echte voordelen zitten aan het gebruik van de munt. Hoe kan dit vraag je je af? En wat zal de toekomst zijn van Dogecoin? Koop Dogecoin of toch maar niet? Om hierachter te komen is het verstandig om snel door te lezen, in dit artikel hebben we namelijk de belangrijkste formatie voor je op een rijtje gezet. Door dit goed door te lezen weet je zeker dat je niet meer voor verrassingen komt te staan!

Wat is Dogecoin eigenlijk – functie van de munt

Goed, laten we maar eens beginnen bij het begin. Hoe werkt Dogecoin? Volgens Invezz werkt “Dogecoin “door de beweging van munten op een openbaar zichtbare blockchain te volgen.”Diezelfde definitie kan worden toegepast op andere meer gevestigde cryptocurrencies, waaronder Bitcoin, Ethereum, of Litecoin. Cryptocurrencies begonnen begin jaren 2010 bekender te worden als alternatieven voor traditionele valuta. Ze maken het mogelijk om geld over te maken van de ene persoon naar de andere zonder gebruik te maken van een bank, en veel mensen geloven dat ze zorgen voor een veiliger en democratischer financieel systeem. Bitcoin werd gelanceerd in 2009, en vandaag zijn er duizenden andere “altcoins” op de markt. Er worden zelfs voortdurend nieuwe gelanceerd, met SafeMoon en Chia als twee van de meest recente.

Dogecoin wordt ook wel een “memecoin” genoemd. Dit komt door oorsprong. Jongeren zullen vast wel bekend zijn met de term “Doge”. Dit is een verkeerde spelling en verkeerde uitspraak (“dohj”) van “hond.” De hond in kwestie, een schattige kleine Shiba Inu, was een internet meme sensatie in 2013 die nooit echt weg is gegaan. Doge zegt allerlei grappige dingen die hij denkt, met behulp van gebroken Engels en slechte spelling. Het is dan ook echt zo dat Dogecoin begonnen is als een soort grap.

Dogecoin en de koers – sterke schommelingen

Dogecoin heeft een paar drukke dagen als we kijken naar de koers. Het goede nieuws is dat Elon Musk’s bedrijf SpaceX aankondigde dat de DOGE-1 Missie naar de Maan zal gaan. Dit project zou volledig betaald in worden Dogecoin. Het slechte nieuws dat ziet op Dogecoin is dat het sterk is gedaald na Musk’s verschijning op Saturday Night Live een paar weken geleden. De cryptocurrency werd verhandeld rond $0,71 voorafgaand aan de show, maar kelderde met meer dan 30% tot $ 0,42 nadat Musk er de draak mee stak en het een “hustle” noemde in zijn hostsessie op zaterdag. Sindsdien is het gestegen tot ongeveer $0,50, maar gezien het feit dat de experts van tevoren een grote stijging voorspelden als gevolg van het optreden was het toch een grote teleurstelling.

Voorspellingen voor de koers

Veel mensen vragen zich af wat de koers van Dogecoin zal gaan doen in de toekomst en of je ook op ‘koop Dogecoin’ zou moeten klikken of niet. Als Elon Musk erin slaagt om veranderingen in Dogecoin aan te brengen om transacties sneller en de kosten lager te maken, zal Dogecoin hoogstwaarschijnlijk snel gaan stijgen als we kijken naar de koes. Er zijn dan ook veel experts die hun prijsvoorspellingen voor Dogecoin gegeven. Volgens Digital Coin Price zou Dogecoin een prijs van $0.97 kunnen bereiken tegen het einde van 2025. Volgens CryptoNewsZ kan Dogecoin een prijs van $1,07 bereiken tegen het einde van 2021. Neem deze prijsvoorspellingen wel altijd met een korreltje zout. Het is namelijk onmogelijk om in de toekomst te kijken.

Koop Dogecoin of toch niet?

Of de koop van Dogecoin handig is of niet laten we helemaal aan jou over. Het is wel een feit dat de munt op dit moment erg populair aan het worden is. Dit kan er zomaar voor zorgen dat de munt de komende tijd nog verder zal gaan stijgen, met als gevolg dat ook de rendementen toe gaan nemen. Dit maakt het wellicht een goede keuze om in te beleggen, al kent de munt wel een groot aantal risico’s. Indien je nog meer te weten wilt over cryptocurrencies heb je geluk. Hier op de site vind je namelijk nog veel meer artikelen over de koop van Dogecoin en andere bekende munten!

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo