Search
Close this search box.

Door de SEC-rechtszaak schort Amerikaanse crypto-uitwisseling XRP-handel op

In de nasleep van de lopende rechtszaak van de Securities and Exchange Commission tegen Ripple Labs, heeft een grote cryptocurrency-beurs in de Verenigde Staten alle XRP-handel op zijn platform stopgezet. Zoals aangekondigd op 18 februari is het namelijk de PayBito-beurs die alle XRP-handelsparen zal opschorten. In 24 uur voor het moment van schrijven heeft deze beurs ongeveer $ 1,1 miljard aan transacties verwerkt.

Op PayBito waren van oudsher vier XRP-handelsparen beschikbaar. Hiervan zijn de XRP/USDT-transacties het populairst gebleken. De opschorting van de handel, heeft met name geen invloed op het crypto bezit van gebruikers. Zij die coins op de beurs hebben bewaard, kunnen ze nog steeds van het platform verwijderen, gaf Raj Chowdhury, PayBito-directeur, aan.

Hij gaf verder aan dat hun beslissing om XRP-handel op te schorten, zeker geen invloed heeft op de toegang van hun gebruikers tot factoren als beveiliging en compliance. Zo kunnen gebruikers hun XRP bezit van hun wallet naar andere beurzen overbrengen, zei Chowdhury. Het was aangegeven door PayBito dat het lopende juridische conflict tussen de SEC en Ripple Labs gevolgd zou worden.

Dit suggereert dat het XRP-handel zou kunnen herstellen, afhankelijk van wat er uit de rechtszaak komt. Doordat de verkoop van XRP-munten een overtreding van de effectenwetgeving vormde, heeft de SEC in december 2020 een rechtszaak aangespannen tegen Ripple Labs. Sindsdien heeft Ripple Labs geëist dat de SEC uitlegt waarom XRP als een beveiliging wordt geclassificeerd, terwijl Ether (ETH) niet.

Bovendien blijft Ripple Labs de beschuldigingen ontkennen. Eerder hadden ambtenaren van de SEC publiekelijk een verklaring uitgegeven over coins zoals Bitcoin (BTC) en Ether. Deze zouden voldoende gedecentraliseerd zijn om geen beveiligingsuitgiften te vertegenwoordigen, volgens de verklaring. PayBito sluit zich aan bij een lange lijst van grote beurzen die ervoor hebben gekozen om XRP te vermijden. Terwijl de rechtszaak nog gaande is.

Binance.US, Bittrex, Coinbase, eToro, en OKCoin hebben allemaal de XRP-handel stopgezet of de coin volledig geschrapt.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.