Search
Close this search box.

Crypto handelen en opslaan op eigen wallet: 5 voordelen

Als je in cryptomunten handelt en deze koopt moet je jouw digitale munten ook ergens opslaan. Je hebt dan vaak de keuze tussen het opslaan op de beurs en het opslaan op jouw eigen wallet. In deze bijdrage benoemen we de voordelen van het bewaren van cryptomunten in eigen wallet ten opzichte van het bewaren van cryptomunten op een cryptobeurs.

Als je ervoor wilt kiezen om jouw cryptomunten zoals de Bitcoin veilig te bewaren is het verstandig om een eigen wallet te overwegen. Dit heeft namelijk een aantal grote voordelen.

1. Baas over eigen Bitcoin

Een van de redenen voor het ontstaan van cryptomunten is de decentrale structuur. Dit wil zeggen dat er geen centraal orgaan is dat beslissingen neemt over jouw cryptomunten. Een cryptobeurs is juist centraal. Dit betekent dat de beurs geleid wordt door een bestuur dat beslissingen kan nemen over de manier waarop jouw cryptomunten, zoals de Bitcoin opgeslagen worden. Ook kan een beurs ervoor kiezen bepaalde punten

2. Minder kwetsbaar voor hackers

Beurzen slaan de klantgegevens in één grote database opslaan. Wanneer hackers die database weten binnen te dringen kunnen zij direct bij de klantgegevens. Hiermee kunnen zij jouw cryptobezit achterhalen en mogelijk stelen.

Met een goed beveiligde wallet is dat niet mogelijk. Je bent dan als enige de baas over jouw eigen Bitcoin.

3. Hogere transactiesnelheid door eigen wallet

Wanneer je jouw cryptomunten op een beurs bewaart verwerkt zo’n beurs de transacties vaak in een batch en niet één voor één. Dit betekent dat wanneer je met jouw cryptomunten een betaling wil doen, je zal moeten wachten tot de beurs de batch waar jouw betaling inzit indient. Wanneer je jouw cryptomunten in een eigen cryptowallet bewaart kun je de betaling doen wanneer jij dat wilt en wordt deze ook direct verwerkt. De transactiesnelheid vanaf jouw eigen wallet is dus altijd hoger.

Cryptocurrency cryptomunt veilig cryptobeurs
Via: depositphotos.com | EdZbarzhyvetsky

4. Minder fraudegevoelig

Wanneer je jouw cryptomunten op een cryptobeurs laat staan is de de private key die nodig is om transacties mee te valideren in handen van de beurs waar jouw munten op staan. Als men vervolgens besluit om bijvoorbeeld een exit scam te plegen of wanneer de eigenaar van de beurs de wachtwoorden om bij de cryptomunten te komen meeneemt in zijn graf, zoals vorig jaar bij de Canadese beurs QuadrigaCX gebeurde, heb je geen toegang meer tot jouw cryptomunten. De schade in dit geval alleen bedroeg $ 190 miljoen. Een bekend gezegde in de cryptowereld luidt niet voor niets:

“When You don’t have the private key, you don’t own your cryptocurrency”

5. Lagere transactiekosten met eigen wallet

Wanneer je een beurstransactie doet moet je daarover transactiekosten betalen. Wanneer je vervolgens jouw cryptomunten van de beurs transfereert naar een cryptowallet moet je vaak nog een keer transactiekosten betalen. Er is nu een oplossing die deze dubbele kosten voorkomt: Satos

Wat is Satos?

Satos is een Nederlands handelsplatform dat sinds 2013 bestaat. Zij bieden de mogelijkheid om Bitcoin (BTC), Ripple (XRP), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH) en Litecoin (LTC) te kopen en te verkopen tegen gunstige tarieven. Een account is niet nodig, want men stort de munten direct in jouw eigen cryptowallet. Als je geen cryptowallet hebt helpen zij jou zelfs om een eigen wallet aan te maken. Je kunt al vanaf EUR 50,- handelen en jouw transacties eenvoudig met iDeal betalen. De klanten waarderen het platform met gemiddeld een 9+ omdat het platform veilig en betrouwbaar is en omdat transacties vaak binnen enkele seconden verwerkt zijn. Ben jij benieuwd naar deze Nederlandse speler? Neem dan eens een kijkje op de website van Satos.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.