Eindelijk verslaat de Ethereum-prijs zijn hoogste punt in 2018 en overtreft $ 1.428

De grootste altcoin op basis van marktkapitalisatie, Ether (ETH), bereikte op 19 januari eindelijk nieuwe recordhoogtes vergeleken met de Amerikaanse dollar. Volgens Glassnode heeft op 19 januari de open rente in Bitcoin-futures tegelijkertijd ook een nieuw record bereikt van meer dan $ 4,5 miljard.

Na 3 jaar is de Etherprijs terug

ETH/USD versloeg tijdens de handel op dinsdag zijn bestaande record en passeerde $ 1.428 op Bitstamp, werd aangetoond met gegevens van Cointelegraph Markets en TradingView. Een prijsplafond dat sinds 13 januari 2018 van kracht is, wordt met deze prestatie herstelt. Toen won Ether 15% op die dag, met een rendement van bijna 100% tot nu toe.

In de context van een bredere heropleving van altcoin die eerder in januari vorm begon te krijgen, profiteerde de altcoin van interesse in gedecentraliseerde financiële (DeFi) -handel die rond het Ethereum-netwerk is gebouwd. Michaël van de Poppe van CoinTelegraph Markets vatte dinsdag samen voor Twitter-volgers, #Ethereum $ 1.400. De analist zei verder dat als dit volgens Fibonacci blijft lopen, ETH $ 1.600 kan bereiken.

Eerder had Van De Poppe voorspeld dat op korte termijn de Fibonacci-niveaus de ETH/USD zouden kunnen brengen naar $ 2.600. Ryan Watkins, een onderzoeker bij Messari, voegde toe dat het dagelijks transactievolume van Ethereum parabolisch verloopt. Watkins zei dat ETH nu dagelijks $ 12 miljard aan transacties verrekent, $ 3 miljard meer dan Bitcoin. Hij vroeg als iemand zich kan voorstellen om niet bullish $ ETH te zijn.

Crypto’s straaljager

Het Ethereum-netwerk vereffent nu ongeveer 28% meer transacties per dag dan Bitcoin (BTC). Echter, het blijft geplaagd door hoge kosten als gevolg van toegenomen gebruik, zoals Cointelegraph meldde.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.