Gedecentraliseerde Exchange lanceert voor Dogecoin Swaps

Met de nieuwe DogeDEX van Komodo kunnen fans peer-to-peer-uitwisselingen van de cryptocurrency maken.

Een dogecoin-gericht platform is gelanceerd om peer-to-peer-uitwisselingen, of ‘atomic swaps’, van de heroplevende cryptocurrency mogelijk te maken

In een aankondiging woensdag zei open-source leverancier van cryptocurrency en blockchain-oplossingen Komodo dat zijn “DogeDEX” op 1 maart live ging en al meer dan 3.000 downloads heeft gezien. De service wordt mogelijk gemaakt door de AtomicDEX-engine en is beschikbaar via zowel desktop- als mobiele apps.

Atomic swaps zijn een manier voor gebruikers om rechtstreeks cryptocurrencies uit te wisselen zonder dat een derde partij nodig is, zoals een gecentraliseerde uitwisseling.

De DEX fungeert ook als een niet-bewaarplichtige portemonnee waarmee gebruikers hun bezit op het platform kunnen opslaan. Komodo zei dat zijn ingenieurs ook bezig zijn met het bouwen van een fiat on-ramp in de komende maand, zodat cryptocurrency-aankopen rechtstreeks op DogeDEX kunnen worden gedaan.

“Crypto gaat, net als internet, zoveel over de gemeenschap en dogecoin is de valuta van internet.  Gedecentraliseerde beurzen en non-custodial wallets zijn enkele van onze specialiteiten en we willen [dogecoin’s] aanzienlijke fanbase in staat stellen om crypto te verhandelen met de allernieuwste technologie – Atomic Swaps.” – In het woorden van Kadan Stadelmann, CTO bij Komodo.

Dogecoin heeft een heropleving in populariteit gezien nadat beroemdheden zoals Elon Musk, Snoop Dogg en Gene Simmons tweetten over de cryptocurrency en toen de prijzen stegen tijdens de handelsmanie van WallStreetBets.

Het Dallas Mavericks professionele basketbalteam van Mark Cuban heeft onlangs aangekondigd dat het binnenkort de op meme gebaseerde cryptocurrency zal accepteren via crypto-betalingsdienstaanbieder BitPay.

DogeDEX biedt fans een nieuwe manier om de cryptocurrency te bemachtigen, omdat handelsplatforms de munt niet universeel ondersteunen.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo