Geld verdienen met crypto traden

Voor veel mensen klinkt het als een mooie droom: geld verdienen met crypto traden. Gekscherend wordt er gepraat over het kopen van een Lamborghini als BTC of ETH een bepaalde waarde bereikt. Rijd jij momenteel nog in een oude auto met een goedkope autoverzekering en ben je benieuwd hoe je geld kunt verdienen met crypto? Lees dan snel verder.

Handelen in cryptocurrency

Voordat je wilt gaan handelen in cryptocurrency is het verstandig om je te verdiepen in de verschillende soorten munten die er zijn. Bitcoin en Ethereum zijn bijvoorbeeld erg bekend, maar ook op kleinere munten kun je een mooi rendement behalen. Cryptomunten die geen Bitcoin zijn, worden altcoins genoemd. Dit staat voor alternatieve munten. Vroeger moesten altcoins vaak gekocht worden met BTC, maar tegenwoordig is dit doorgaans niet meer het geval. Er zijn bijna 8000 geregistreerde coins die je kunt kopen en verkopen. Daarnaast is het mogelijk om geld te verdienen met het traden van NFT’s (non-fungible-tokes).

Hoge volatiliteit in de cryptomarkt

Als je wilt traden in crypto, moet je weten dat het er in deze markt anders aan toe gaat dan in de aandelenmarkt. De koers is namelijk veel volatieler, wat kansen biedt voor handelaren. Wat je wilt doen, is laag inkopen en hoog verkopen. Het kan zomaar gebeuren dat de koers op één dag 25 procent omhoog of omlaag schiet. Als je actief wilt handelen vereist dit wel enige kennis. Zo moet je veel tijd doorbrengen achter je laptop om de markt in de gaten te houden of weten hoe je aan- en verkooporders klaarzet. Beginners die geld willen verdienen met cryptocurrency pakken het vaak wat veiliger aan en

investeren voor de lange termijn. Ze kopen cryptomunten en bepalen eventueel bij welke koers ze deze verkopen. Wanneer je voor deze strategie kiest ben je meer een investeerder dan een trader en heb je vooral geduld nodig.

Risicomanagement crypto trading

Wil jij serieus aan de slag met crypto trading? Dan wil je weten hoe je de stop loss gebruikt. Wanneer de koers opeens hard daalt, zorgt een goede stop loss ervoor dat je niet al te veel verlies leidt. Het kan namelijk zijn dat je meer dan 95 procent van je portfolio verliest als je koopt op de top en verkoopt op de bodem van de volgende bear market. Om ervoor te zorgen dat je geld kunt verdienen met crypto trading, dien je de risico’s te managen. De stop loss is een opdracht tot het kopen of verkopen van een specifieke cryptocurrency als deze een bepaalde prijs bereikt. Andersom kun je ook een take profit zetten, zodat jouw crypto wordt verkocht wanneer de prijs een bepaalde hoogte bereikt.

Quis aliquet justo viverra neque. Elit ultricies tortor in adipiscing laoreet.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Coinmerce