Gemini van Winklevoss ondersteunt Singaporese dollar en versterkt aanwezigheid in Azië

Een cryptocurrency-uitwisseling opgericht door de gebroeders Winklevoss, Gemini, blijft zijn wereldwijde aanwezigheid versterken door de Singaporese markt aan te boren. Gemini kondigde maandag een uitrol aan van verschillende nieuwe functies voor zijn platform in Singapore. Een daarvan is de ondersteuning voor de Singaporese dollar op mobiel en desktop.

Gemini-klanten kunnen volgens de aankondiging in Singapore nu een debetkaart gebruiken om cryptovaluta te kopen met Singaporese dollars. Ook kunnen klanten de elektronische overboekingsservice FAST gebruiken om geld te storten op Gemini. De cryptovaluta uitwisseling stelt nu ook Singaporezen in staat om grote DeFi-tokens te verhandelen, zoals Yearn.finance’s YFI, Uniswap’s UNI en Filecoin (FIL).

Het is een poging om de ontwikkeling van lokale gedecentraliseerde financiering te ondersteunen. In totaal ondersteunt het Gemini-platform in Singapore 20 tokens, zoals Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Litecoin (LTC), maar ook anderen. Met het doel een meer gelokaliseerde ervaring te bieden aan zijn klanten in Singapore, is Gemini ook geïntegreerd met lokale datadiensten zoals Singapore Personal Access en MyInfo.

Verder heeft het bedrijf een lokaal kantoor opgericht en een reeks senior aanwervingen voltooid. Deze zijn onder andere de ex-Leonteq Asia-directeur, Jeremy Ng, als Gemini’s hoofd van Azië en voormalig Asia-Pacific-juridisch adviseur voor financiële misdrijven, Andy Meehan, als Chief Compliance Officer. Een voormalig verkoopmedewerker derivaten bij Deutsche Bank, Eugene Ng, trad toe tot het kantoor van Gemini in Singapore als hoofd bedrijfsontwikkeling.

Tyler Winklevoss, Gemini CEO, zei dat Singapore een financieel epicentrum is en het hart van Azië en een snelgroeiende markt voor cryptovaluta. In de regio Azië-Pacific, is Singapore naar voren gekomen als een belangrijk wereldwijd knooppunt voor cryptovaluta-uitwisselingen, bedrijven en blockchain-ondernemingen, zoals gerapporteerd door Cointelegraph.

De toezichthouders van het land staan bekend om hun cryptovriendelijke houding, inclusief nulbelasting op vermogenswinst op crypto-inkomsten. DBS, de grootste bank van Singapore, kondigde eind 2020 officieel de ontwikkeling aan van een nieuwe crypto-uitwisselingsdivisie.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.