Search
Close this search box.

Grayscale heropent crypto-trusts voor investeringen naarmate de prijs van Bitcoin stijgt

Eind december was de fondsbeheerder tijdelijk gestopt met het aannemen van nieuwe investeerders, maar is nu voor bijna alle cryptovertrusts hervat.

Digital asset investment manager Grayscale is hervat met het accepteren van nieuwe investeringen in bijna al zijn cryptocurrency-trusts. De vermogensbeheerder had eind december 2020 de nieuwe instroom in zes van zijn trusts onderbroken, net op het moment dat de blokkeringsperiode van zes maanden voor de verkoop van recent gekochte aandelen in zijn Bitcoin Trust, die handelt onder de ticker GBTC, aan het aflopen was.

Hoewel de Grayscale Ethereum Trust nog steeds niet beschikbaar is, zijn op het moment van schrijven producten zoals de Grayscale Bitcoin Trust en de Grayscale Digital Large Cap Fund Trust allemaal beschikbaar voor nieuwe investeerders. De Grayscale XRP Trust is inactief en zal dat waarschijnlijk blijven. Begin januari had de fondsbeheerder zijn bezit van het actief geliquideerd kort nadat het nieuws bekend was geworden over een grote rechtszaak die door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission tegen Ripple was aangespannen.

Grayscale stopt periodiek en hervat de instroom van nieuwe investeerders in zijn fondsen; tijdens deze sluitingsperiodes blijven de fondsen openstaan ​​voor onderhandse plaatsingsfondsen. Daarnaast zijn alle investeerders in de Grayscale crypto-trusts onderworpen aan een zes maanden durende lock-up periode voor nieuw gekochte aandelen, waarna ze vrij zijn om de aandelen op de open markt te verkopen aan niet-geaccrediteerde investeerders.

Crypto-investeerders houden de actie van Grayscale nauwlettend in de gaten, dat is uitgegroeid tot ‘s werelds grootste cryptocurrency-vermogensbeheerder. Grayscale heeft vanaf 11 januari  $24,5 miljard aan activa onder beheer voor zijn verschillende cryptofondsen. Begin januari meldde CoinTelegraph dat Grayscale’s aankopen van Bitcoin het slaan van nieuwe munten met een factor drie overtroffen, waardoor een jaar van agressieve accumulatie door de fondsbeheerder werd afgetopt.

Deze week is Bitcoin bijna 10% gestegen en handelde op $35.833 op het moment van drukken. Nu nieuwe investeringen openstaan, begint de blokkeringsperiode van zes maanden opnieuw. Sommige analisten hebben beweerd dat wanneer deze periode ten einde loopt, de Bitcoin-spotmarkt hoger wordt naarmate de aandelen in Grayscale’s GBTC op de open markt komen.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.