Search
Close this search box.

Grayscale Investments beheerst nu 2,4% van het huidige BTC-aanbod

Crypto-fondsbeheerder Grayscale Investments heeft het beheerd vermogen in zijn Bitcoin Trust de afgelopen week met meer dan 180 miljoen dollar verhoogd.

 

Volgens gegevens van informatieplatform Bybt heeft Grayscale de afgelopen zeven dagen 17.100 Bitcoin (BTC) toegevoegd aan de Bitcoin Trust van het bedrijf. Het bedrijf heeft nu in totaal 449.900 munten in beheer met een waarde van ongeveer 4,9 miljard dollar met een cryptovaluta op 10.890 dollar, waarmee het de afgelopen 63 dagen elke dag met meer dan 10.000 dollar afsloot.

 

Dit betekent in feite dat Grayscale ongeveer 2,4% van de totale muntvoorraad beheert. Op dit moment zijn dat er 18.502.381 volgens CoinMarketCap en er is geen teken dat dit koopgedrag prompt stopt. Het totale aanbod van Bitcoin is afgetopt op 21 miljoen, wat betekent dat er nog ongeveer 2,5 miljoen BTC moet worden gedolven, of ongeveer 11,9% van de totale Bitcoin die moet worden gegenereerd. Zelfs als het bedrijf nu zou stoppen met het verzamelen van munten, zou het nog steeds controle hebben over meer dan 2% van alle Bitcoin in omloop tegen de tijd dat het laatste blok is gedolven.

 

Grayscale is niet het enige bedrijf dat het potentieel van crypto-investeringen ziet. Business intelligence-bedrijf MicroStrategy heeft meer dan 400 miljoen dollar aan reservekapitaal omgewisseld van fiat naar Bitcoin. Het bedrijf heeft naar verluidt 38.250 BTC verzameld sinds de eerste crypto-aankoop in augustus; minder dan één tiende van die van Grayscale.

 

Barry Silbert, CEO van Grayscale, kondigde in een tweet op 15 september aan – misschien gekscherend voor leden van Crypto Twitter – dat de twee bedrijven in een “kooprace” voor Bitcoin zaten.

 

Tokenhouders hoeven zich echter niet per se zorgen te maken dat Grayscale munten sneller verwerven dan dat ze kunnen worden gemined. Cointelegraph meldde in juli dat het merendeel van de crypto-aankopen van de beleggingsonderneming afkomstig was van Bitcoin die al in omloop was. Het bedrijf noemt deze aankopen uitwisselingen in natura.

 

Grayscale rapporteerde 5,8 miljard dollar aan beheerd vermogen op 25 september, met crypto-trusts waaronder Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum Classic (ETC), Horizen (ZEN), Litecoin (LTC), Stellar Lumens (XLM), XRP en Zcash (ZEC).

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.