Guy J, dansproducent, verkoopt token dat de royalty’s van een nieuwe track vertegenwoordigt voor 40 ETH

Rocki, het crypto-aangedreven muziekstreamingplatform, heeft zijn eerste “royalty-inkomstenrecht NFT” verkocht. Het is een token waarmee de eigenaar een aandeel van 50% krijgt in alle royalty’s die worden gegenereerd door de streams van een specifiek nummer op de site. De token komt overeen met een nummer getiteld “Cotton Eyes”. De track is exclusief op Rocki uitgebracht door de in Malta gevestigde progressieve house producer Guy J.

Het ERC-721-token voor royalty-inkomsten werd geveild naast een ERC-1155 “luisterrecht” -token. De winnende bieder kon zo het nummer gratis streamen. De tokens werden verkocht op gedecentraliseerd veilingprotocol Bounce.finance voor 40 Ether. Op het moment van het bericht had dit een waarde van $ 25.600, terwijl ETH nieuwe hoogten bereikt voor 2020. Guy J zei dat hij geïntrigeerd was door het concept.

Guy gaf aan altijd geïnteresseerdte te zijn geweest in nieuwe muziektechnologieën en -services die artiesten nieuwe inkomstenstromen opleveren. En die de betrokkenheid van fans vergroten.

Bjorn Niclas, Rocki CEO en mede-oprichter, beschreef zijn royalty-tokens als het openen van nieuwe inkomstenstromen voor artiesten. Verder gaf hij aan dat zo unieke vormen van betrokkenheid bij fans worden gestimuleerd. Niclas verklaarde dat met de introductie van Music NFT’s, het niet uitmaakt hoe groot de aanvankelijke omvang is van het publiek van artiesten. Zij kunnen profiteren van hun bestaande fanbase.

Er zijn meer dan 30.000 nummers geüpload door enkele duizenden onafhankelijke artiesten, vanaf het Rocki-platform vorige maand de stealth-modus verliet. Echter, het platform moet nog de openbare bètatoegang lanceren, en Rocki beweert dat de functionaliteit binnenkort zal worden gelanceerd. De dancemuziekindustrie experimenteert steeds meer met niet-vervangbare tokens.

Hierbij werkte elektronische artiest deadmau5 de afgelopen week samen aan twee tokenlanceringen. deadmau5 lanceerde op 16 december verzameltokens die worden gehost op de WAX Blockchain. Hierbij worden pakketten van 10 NFT’s voor $ 9,99 en pakketten van 30 tokens verkocht voor $ 28,40. Eerst werd een audio-reactief kunstwerk van 30 seconden gemaakt door reality-artiest Sutu.

Dit kunstwerk ging vergezeld van een sonische loop van deadmau5’s track SATRN gelanceerd op de SuperRare NFT-markt. De dag erna werden de tokens vrijgegeven.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.