Heeft $50.000 Peter Schiff om BTC te kopen? 5 dingen om deze week in Bitcoin te bekijken

Terwijl Bitcoin wiebelt na een spurt tot boven de $ 58.000, neemt de bezorgdheid toe over de diepte van een mogelijke inkomende correctie. Bitcoin (BTC) bereikte dit weekeind een nieuw hoogtepunt in de laatste aflevering van zijn spectaculaire bullrun in 2021. De vraag is nu: Wat is het volgende voor hodlers?

Aangezien de grootste cryptocurrency $ 60.000 nadert, bekijkt Cointelegraph de factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het voorspellen van de prijsactie van deze week.

Investeerder ziet aandelenmarkt “resetten”

Aandelen vertoonden maandag geen tekenen dat ze hun eindeloze opwaartse beweging zouden omslaan, omdat kopers de markt bleven binnenstromen.  Ondanks waarschuwingen dat een zeepbel al op het punt staat te barsten, wakkerde het enthousiasme van markten die op recordhoogtes bouwden als anticipatie op een wereldwijd economisch herstel.

In de Verenigde Staten was het hoop dat het coronavirus-stimuleringspakket van president Joe Biden van 1,9 biljoen dollar nog steeds de basis vormde voor groei. Vorige week stelde minister van Financiën Janet Yellen voor dat het mechanisme voor het geld, dat een derde ronde van stimuleringscheques ter waarde van $ 1.400 zou omvatten, in de komende weken door het Congres zou worden afgerond.

Adrian Zuercher die hoofd van de wereldwijde vermogensallocatie bij UBS Wealth Management tegen Bloomberg zegt ” Iedereen speelt de vooruitzichten voor een betere economische groei, de vooruitzichten voor meer fiscale stimuleringsmaatregelen ”

“Het is normal dat de nominale rente stijgt, de aandelen worden ook hoog verhandeld e nook grondstoffen op basis van betere economische vooruitzichten.”

Hoewel Bitcoin sinds de crash van maart 2020 is geëxplodeerd in lijn met de aandelen was niet iedereen zo optimistisch. In nieuwe commentaren op maandag leverde investeerder en hedge fondsbeheerder Michael J. Burry een bezwarende voorspelling voor de wereldeconomie, waarbij hij beweerde dat er een grote correctie op de aandelenmarkten op komst was.

Hij tweette “mensen zeggen dat ik de vorige keer niet heb gewaarschuwd. Ik heb dat wel gedaan maar niemand heeft geluisterd. Dus ik waarschuw jullie deze en toch luistert niemand. Maar ik zal het bewijs hebben dat ik heb gewaarschuwd. In een gesprek met CNBC voegde de oprichter, CIO en CEO van Ark Invest Cathie Wood eraan toe dat een “de waardering reset” waarschijnlijk het resultaat zou zijn van een aanhoudende sterke stijging van de tarieven.

Zonder een specifiek tijdsspanne in gedachten was het risico duidelijk voelbaar dat deze maart zich in maart vorig jaar zou herhalen, iets waardoor zowel Bitcoin als Ether (ETH) uiteindelijk beter presteerden.

Dollar sterke ondergang

Elke voortzetting op korte termijn voor Bitcoin zou ondertussen kunnen worden getemperd door middelmatig gedrag van de Amerikaanse dollarvaluta-index (DXY), die de afgelopen dagen op dieptepunten terugkeerde. Traditioneel zorgt een herstel van DXY voor neerwaartse druk voor BTC / USD, en de index daalde het grootste deel van februari.

Zoals Cointelegraph meldde zien de langetermijnprognoses de dollar nog steeds in de loop van de tijd verzwakken, niet in de laatste plaats dankzij de enorme uitbreiding van de geldhoeveelheid door de Federal Reserve. “Er is veel meer keerzijde voor de dollar en ons langetermijnperspectief betreft de zwakte van de dollar en niet de sterkte van de dollar”, vertelde Steve Englander een onderzoeksleider van Standard Chartered, begin februari aan Reuters.

Uit een begeleidende peiling bleek dat slechts 13% van de deelnemers naar een stijging van de USD in drie maanden tijd zocht, waarbij de overgrote meerderheid een waardeverlies of vertraging verwachtte. Englander voegde eraan toe dat “veel van het uitzonderlijke karakter van de dollar te maken heeft met de schaarste”.

“Het vooruitzicht is nu dat er geen schaarste aan dollars zal zijn en in feite zal er een overvloed zijn, zover het oog reikt.”

De instroom brengt een waarschuwing voor grote verkoop met zich mee

Voor Bitcoin kwamen maandag tekenen van een mogelijke terugval in de vorm van een piek in de instroom van uitwisselingen. Zoals opgemerkt door on-chain monitoring resource CryptoQuant, zag de institutioneel gerichte Gemini een gigantische totale instroom van 28.004 BTC ($ 1,63 miljard), wat suggereert dat een grote belegger van plan is om te verkopen of geld klaar te hebben voor verkoop als de prijzen dalen. 

“Wees voorzichtig met het neerwaartse risico van het dumpen van walvissen”, voegde CryptoQuant toe in opmerkingen aan Telegram-abonnees. Vorige week meldde CoinTelegraph dat de saldi van stablecoin op beurzen het hoogste punt ooit hadden bereikt, iets wat BTC/USD vergezelde een nieuw eigen record te bereiken van $ 58.312 op Bitstamp. Dit terwijl de zogenaamde Coinbase-premie het prijsverschil tussen Coinbase en Binance negatief was.

Voor CryptoQuant CEO Ki Young Ju was de aard van de winsten reden tot bezorgdheid ondanks de resulterende euforie. Hij tweette “een ding dat me ongemakkelijk maakt over deze stijging van $ BTC is een negatieve Coinbase-premie”.

“Koopkracht lijkt niet afkomstig te zijn van Amerikaanse institutionele beleggers, maar van stablecoin-walvissen en particuliere beleggers. Geen gezonde stier zonder instroom van USD-spot. “

Altcoins zou snel kunnen opschieten

Mocht Bitcoin terugkeren dan zijn de verwachtingen dat altcoins deze week weer in de schijnwerpers kunnen komen te staan. Het weekend leverde gemengde resultaten op voor grote cap-tokens met enkele winsten terwijl andere stagneerden. Maandag kwam het onzekere gedrag van Bitcoin toen de grootste altcoin Ether in 24 uur al 2% had verloren nadat hij voor de eerste keer $ 2.000 had bereikt.

Polkadot (DOT), Cardano (ADA) en Chainlink (LINK) waren ook negatief op de dag, terwijl XRP een verrassende stap zette om 14% te klimmen naar bijna $ 0,60. De populaire handelaar Rekt Capital vertelde vorige week aan Twitter-volgers dat “er nu geld stroomt naar Bitcoin”.

Maar gezien hoe Altcoins zich in de allereerste stadia van hun macro-bullmarkt bevinden, wees gerust … Altcoins zullen terugkomen.”

De marktkapitalisatie van Bitcoin is maandag licht gestegen tot 61,4%.

Peter Schiff en Bitcoin: “Als hij koopt, ben ik weg”

Het is misschien tijd voor Bitcoin-bulls om eruit te komen zolang ze kunnen, omdat een van de grootste critici van de cryptocurrency misschien een groot bedrag koopt. In een beslist cryptische tweet tijdens het weekend vroeg goudkever Peter Schiff zich af op welk punt hij zou moeten kijken om elke BTC die hij zou kopen te verkopen. Hij vroeg “als ik daadwerkelijk Bitcoin zou kopen, hoe zou ik dan weten wanneer ik moet verkopen? Als uw antwoord is: nooit verkopen, wat heeft het dan voor zin om te kopen? “.

‘Ik kan het niet ruilen, want kooplieden nemen het niet aan. Ik moet het eerst verkopen, ik kan het zelf doen of via een tussenpersoon zoals Bitpay. Maar ik heb het niet over kleine bedragen. Wanneer verkoop ik om winst te nemen of mijn verliezen te verminderen? ”

Schiff heeft al eerder met Bitcoin geploeterd en klaagde over het verlies van zijn portemonnee (wallet) wachtwoord, maar hij heeft een naam voor zichzelf gemaakt door de economische basis te beschamen en goud te promoten als de enige optie om fiatgeldinflatie te voorkomen. Ook weer de interesse in hodling, echt of niet, zette de handelsgemeenschap daarom op de loer, die het zag als een klassiek teken van een uit de hand lopende bullmarkt.

“Langzaam dan allemaal tegelijk. Als hij koopt, ben ik weg ”, antwoordde cryptocurrency-handelaar Scott Melker. Zoals Cointelegraph vorig jaar meldde, zou Bitcoin met $ 50.000 inderdaad de gebeurtenis kunnen zijn die Schiff ’triggert’ om te investeren.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.