Het Virginia Tech Firm biedt personeel de mogelijkheid om betaald te worden in Bitcoin, Ether

Het bedrijf staat werknemers toe een deel van hun salaris uit te stellen en dit te ontvangen als onderdeel van een spaarplan, uitgedrukt in Bitcoin, Bitcoin Cash of Ether.

Sequoia Holdings – een aanbieder van softwareontwikkelingsdiensten, niet te verwarren met de bekende durfkapitaalfirma Sequoia Capital – biedt zijn personeel de mogelijkheid om een ​​deel van hun salaris opzij te zetten en te investeren in cryptocurrency.

Gevestigd in Reston Virginia, levert Sequoia Holdings technische en analytische oplossingen aan de nationale veiligheidssector van de Verenigde Staten, waaronder de Amerikaanse inlichtingendiensten, defensie en binnenlandse veiligheidsafdelingen. Het is met name ook een bedrijf dat eigendom is van een werknemer, wat suggereert dat de optionele integratie van cryptocurrency in salarisregelingen een goede barometer zou kunnen zijn van het populaire sentiment onder het personeel.

De werknemers van het bedrijf kunnen ervoor kiezen om een ​​deel van hun salaris uit te stellen en het te laten investeren in Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH) of Ether (ETH). Hoewel Sequoia Holdings een analogie trekt met de wijdverbreide 401 (k) pensioenspaarplannen voor andere Amerikaanse werknemers, is het verschil hier dat het uitstel in dit geval wordt berekend na aftrek van belastingen.

Sequoia Holdings geeft niet aan welk deel van het salaris van de werknemers kan worden uitgesteld als het wordt gekozen, noch noemt het de derde partij die verantwoordelijk is voor het inhouden van de belastingen en het omzetten van het restant in de gekozen cryptocurrency. Alle cryptobesparingen worden bewaard in een digitale portemonnee die wordt beheerd door dezelfde externe loonverwerker.

In een verklaring voor het bedrijf zei de medeoprichter en CEO van Sequoia Holdings, T.Richard Stroup Jr.:

“Veel van onze medewerkers zijn enthousiaste voorstanders van cryptocurrency, en we helpen ze graag om blootstelling te krijgen aan deze activaklasse van biljoenen dollar […]. Cryptocurrency is naar voren gekomen als een belangrijk alternatief voor traditionele investeringen zoals aandelen en obligaties.”

Bepaalde lezers zullen zich het spraakmakende verhaal van december vorig jaar herinneren, toen verschillende nieuwsuitzendingen beweerden dat National Football League-speler Russell Okung ervoor koos om de helft van zijn salaris in Bitcoin te ontvangen. Na opheldering bevestigde een woordvoerder van zijn werkgever, de Carolina Panthers, dat het salaris van de speler niet rechtstreeks in de cryptocurrency werd betaald, ook al heeft Okung zelf laten doorschemeren dat hij er inderdaad voor zou kiezen om zelf een aanzienlijk deel van zijn inkomsten in crypto te investeren.  

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.