Search
Close this search box.

Hoger wereldwijde zoekvolume voor Bitcoin lijkt het, dan in 2017

Brad Michelson is een senior marketingmanager bij het grote handels- en investeringsplatform eToro. Volgens data door hem verzameld, was het maandelijkse wereldwijde zoekvolume voor Bitcoin tijdens de december 2017 bull run lager dan in november 2020. Michelson citeerde SEO-data dienstverlener SEMrush en gaf aan dat het maandelijkse Bitcoin gerelateerde wereldwijde zoekvolume stond op 8,9 miljoen.

Volgens data van Michelson is dat 365% meer dan BTC-zoekvolumes geregistreerd in december 2017, die op 2,5 miljoen toen stonden. Michel wees op een groot verschil tussen data van SEMrush en van Google Trends. Laatstgenoemde is een populaire tool voor het onderzoeken van de populariteit van top zoekopdrachten in Google.

Michelson zei dat het interessante aan de data van Google Trends was dat deze data niet aangaf dat het maandelijkse wereldwijde zoekvolume voor Bitcoin in december 2017 lager was dan in november 2020. Inderdaad zijn volgens gegevens van Google Trends de huidige zoekvolumes van Bitcoin ver verwijderd van het hoogste niveau ooit opgetekend in december 2017.

Toen had Bitcoin zijn historische hoogtepunt bereikt van $ 20.000. Volgens Google Trends is de zoekindex van Bitcoin goed voor slechts 20 punten in november 2020, tegenover 100 punten in december 2017. Michelson zei dat Google Trends alleen resultaten voor één zoekwoord telt. Zonder resultaten die gerelateerde zoekwoorden bevatten.

Hij zei verder dat wanneer je op Google Trends naar ‘ bitcoin ’zoekt, je alleen resultaten ziet voor dat zoekwoord. Die gegevens zijn exclusief alle andere gerelateerde trefwoorden en zoektermen die aan bitcoin zijn gekoppeld. Dat is de reden waarom de SEMrush-gegevens veel hoger zijn.

Als dat waar is, correleren de gegevens van SEMrush blijkbaar met een grote stijging van het aantal nieuwe geregistreerde Bitcoin-adressen. Op 18 november bereikte het aantal geregistreerde BTC-adressen per uur voor het eerst sinds januari 2018 bijna 25.000 adressen. Volgens gegevens van de cryptocurrency-analyseservice Glassnode.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.