In vier dagen tijd meer dan 100.000 ETH vergrendeld voor staking via Kraken

Klanten van de populaire Amerikaanse cryptocurrency-exchange Kraken, hebben meer dan 100.000 Ether gestort, ter waarde van meer dan $ 60 miljoen. En dat slechts vier dagen nadat het zijn Eth2-staking-service lanceerden. Op 8 december werd deze mijlpaal overschreden, waarbij de beurs schatte dat zijn staking-service ongeveer 8% vertegenwoordigt van alle ETH die tot nu toe voor Ethereum 2.0 is ingezet.

Kraken schat dat zijn service een APY van tussen de 5% en 17% zal opleveren. Jeremy Welch, de vice-president van het product van Kraken, verklaarde dat de uitwisseling Ethereum al heel lang ondersteund. Verder merkte hij op dat Kraken een van de eerste uitwisselingen was die Ether in augustus 2015 vermeldde.

Ook merkte Welch op dat de ETH-handelsvolumes van Kraken doorgaans gelijk zijn aan tussen 15% en 40% van de dagelijkse Bitcoin-handel vanaf 1 december. Kraken is niet de enige die Eth2-staking als een service aanbiedt, waarbij Binance, Huobi en Bitcoin Suisse de afgelopen week allemaal hun eigen services hebben gelanceerd.

Tegen het einde van de maand verwacht OKEx ook een eigen service te lanceren, terwijl Coinbase zich begin 2021 bij de strijd zal voegen. Een aanzienlijk percentage van de ingezette ETH zou op deze manier kunnen worden gecentraliseerd bij een handvol grote beurzen. MyEtherWallet, Ethereum wallet interface, heeft ook de integratie aangekondigd van staking DApp ‘Staked’.

Met de web interface van het bedrijf of de Android-wallet-applicatie kunnen MEW-gebruikers Ether inzetten. Tim Ogilvie, de chief executive van Staked, verklaarde dat MEW terecht wordt beschouwd als een van de originele Ethereum-wallets. Verder gaf hij aan dat het alleen maar passend is dat MEW-gebruikers nu kunnen profiteren van hun uitzetinfrastructuur om deel te nemen aan de grote upgrade van Ethereum.

Ondanks de lancering van de beacon chain van Eth2, staking voor ETH mogelijk maakte aan het begin van de maand, kunnen stakers hun tokens pas intrekken als Eth2-overdrachten zijn ingeschakeld. Toeschouwers speculeren hierbij dat de functionaliteit waarschijnlijk niet binnen de komende 12 maanden online zal komen.

Velen die meedoen aan staking, lijken zich aangetrokken te voelen tot externe serviceproviders. Zo hoeven zij zich geen zorgen te maken over slashing als gevolg van onderbrekingen in hun node. Sommige Eth2-validators hebben al geklaagd dat hun Ethereum wordt vergrendeld, totdat opnames zijn ingeschakeld. En zonder dat ze beloningen kunnen verdienen door slashing boetes.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.