Investering door grote Maleisische financiële onderneming in gereguleerde crypto-uitwisseling

Een van de grootste financiële dienstverleners in Maleisië, Kenanga Investment Bank Berhad, gaat met een nieuwe investering naar de cryptocurrency-industrie. Kenanga is een voorwaardelijke overeenkomst aangegaan om een aandelenbelang van 19% te verwerven in een erkende crypto-uitwisseling, volgens een officiële aankondiging van 8 februari. Kenanga Private Equity, Kenanga’s volledige private equity-tak, maakt de investering mogelijk.

Kenanga zal investeren in Tokenize Technology, de exploitant van de lokale crypto-uitwisseling Tokenize Xchange, volgens de overeenkomst. Handelsdiensten voor grote crypto’s zoals Bitcoin (BTC) en Ether (ETH) worden door het platform geboden. Bovendien is het een van de drie erkende digitale uitwisselingen van activa die worden gereguleerd door de Securities Commission Malaysia.

Tokenize Xchange is de op een na grootste digitale activabeurs in termen van marktaandeel in Maleisië, volgens Kenanga. Groepsdirecteur van Kenanga Investment Bank Berhad, Datuk Chay Wai Leong, zei dat zij een digitaal ecosysteem hebben opgebouwd om hun klanten een breed spectrum aan financiële producten en diensten te bieden. Zoals onder andere digitale activa, vervolgde hij.

Hij zei ook dat hun interesse in digitale activa verder gaat dan Bitcoin en andere veelgebruikte cryptocurrencies. Hij voegde eraan toe dat zij geloven dat de technologie achter digitale activa zeer krachtig is. En dat de opkomst van digitale activa in de toekomst onvermijdelijk is. Het verstrekken van verdere details over de investering werd geweigerd door een woordvoerder van Kenanga Investment Bank Berhad.

In Maleisië is Kenanga een van de grootste financiële dienstverleners. Naar verluidt bezit Kenanga de grootste onafhankelijke investeringsbank van Maleisië wat betreft aandelenhandel en volume. Voor de Japanse cryptovriendelijke Retail gigant, Rakuten, is het bedrijf een bekende partner. Samen bieden zij een online platform voor aandelenhandel in Maleisië, Rakuten Trade.

Maleisië heeft eind 2020 nieuwe richtlijnen voor digitale activa aangenomen door de Securities Commission Malaysia. Hierbij zijn de regels gericht op bewaarnemers van digitale activa en aanbiedingen van beginnende beurzen. Het doel is om verantwoorde innovatie in de ruimte van digitale activa te bevorderen, potentiële risico’s te beheren en de belangen van emittenten en investeerders te beschermen.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.