Search
Close this search box.

Inwoners van ‘Crypto Valley’ kunnen nu belasting betalen met Bitcoins

Autoriteiten in het kanton Zug omarmen nu cryptocurrency voor belastingschikking.

Het Zwitserse kanton Zug maakt het gemakkelijker om je een ​​wereld voor te stellen waarin gebruikers van cryptocurrency resoluut in de mainstream zijn.

Het kanton – dat de bijnaam “Crypto Valley” heeft verkregen vanwege zijn positieve houding ten opzichte van cryptocurrencies – zal burgers permitteren ​​belastingen te betalen in Bitcoin (BTC) en Ether (ETH).

Volgens Bloomberg zal op 3 september “belastingschikking door middel van cryptovaluta beschikbaar zijn voor zowel bedrijven als particulieren tot een bedrag van 100.000 Zwitserse frank ($ 109.670).”

Er wonen circa 127.000 mensen in de regio, die eerder stappen hebben ondernomen om Bitcoin-betalingen te accepteren voor geselecteerde overheidsdiensten.

De nieuwe, aanzienlijk bredere stap om belastingen in crypto te accepteren, is mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen het kanton en de in Zug gevestigde cryptomakelaar Bitcoin Suisse AG.

Bitcoin Suisse werkte eerder samen met de Zwitserse autoriteiten in Zermatt om belastingbetalers in die regio in staat te stellen Bitcoin als betaalmiddel te gebruiken.

Niklas Nikolajsen, de oprichter van Bitcoin Suisse, vertelde de verslaggevers moet overtuiging dat “er bijna niets controversieel meer is aan het handelen in Bitcoin. Het is volkomen conventioneel.”

Naar zijn mening zal de sterke stijging van de Bitcoin tijdens de coronavirus-pandemie in een snel veranderend economisch landschap de veerkracht en levensduur van de valuta vermoedelijk versterken.

Ondanks dit vooruitzicht, in de onmiddellijke nasleep van de COVID-19-crisis, hebben lokale cryptocurrency-bedrijven het moeilijk gehad. De Zwitserse federale overheid heeft onlangs een verzoek van het kanton Zug om 100 miljoen frank afgewezen om lokale cryptobedrijven overeind te houden.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.