Search
Close this search box.

Justin Sun, de Tron (TRX), maar ook Binance onder vuur

De Chinese Justin Sun is oprichter van de cryptomunt Tron (TRX) en daarmee ook van de BitTorrent Token (BTT) en een aantal andere initiatieven. Al eerder bleek dat de man soms geniale dingen doet, maar door zijn gedrag soms ook de mogelijkheden van zijn eigen cryptomunt in gevaar brengt. Nu hij met de basis van de Tron (TRX) (b)lijkt te hebben gerommeld, zijn nieuwe initiatief onder vuur ligt en Binance vermoedelijk in het complot zit lijken de rapen gaar. Wij zetten de zaken op een rij.

[affcoups id=”2229″]

Het conflict bij Tron (TRX)

Vorig jaar bleek al dat men deze cryptomunt kan zien als de dr. Jekyll en Mr. Hyde van de cryptowereld. Ook dit jaar lijken de spreekwoordelijke rapen al vroeg gaar.

Een van de belangrijkste zaken van een cryptomunt is de maximaal beschikbare hoeveelheid. Deze is namelijk belang om de schaarste van de munt inzichtelijk te maken. Een ander belangrijk punt is decentralisatie. De crypto-industrie ontstond vanuit de gedachte dat er geen centraal machtsorgaan moet zijn, maar dat er een eerlijkere zeggenschapsstructuur moet zijn. Beide punten worden vastgelegd in het white paper van een cryptomunt.

In het white paper van de Tron (TRX) stond onder meer te lezen dat er maximaal 100 miljard Tron beschikbaar zal komen en dat de zeggenschap bij een comité van 27 zogenoemde superrepresentatives komt te liggen.

Hoe heeft Justin Sun de Tron geschaad?

Allereerst heeft men in november 2019 plotseling het maximum aantal beschikbare munten helemaal losgelaten. Er kunnen dus ineens oneindig veel Tron worden uitgegeven. Daar zijn beleggers niet blij mee, maar toen Sun ter verdediging zelf een post op Medium publiceerde waarin hij ook aangaf dat er enorme beloningen naar de Super Representatives gingen werd er een aantal mensen wakker en ging op onderzoek uit.

Aanvankelijk waste Sun daarbij de handen in onschuld en legde in dezelfde post uit dat de beslissing, in het kader van decentralisatie, bij de Super Representatives lag. De onderzoekers vertrouwden het antwoord niet en speurden verder. Zij vonden dat Sun zelf een groot belang heeft bij de Super Representatives (SR). Ook haalde men bewijzen op waaruit blijkt dat Sun aan de SR’s enorme beloningen had beloofd als zij in zouden stemmen met het opheffen van de maximale kapitalisatie. Beleggers claimen terecht dat zij daar schade door ondervinden. Zij eisen dan ook dat Tron (TRX) de tokens boven de officiële marktkapitalisatie verbrandt. Ook Sun wordt hier natuurlijk op aangekeken.

Welke rol speelt Binance in dit verhaal

Terwijl de onderzoekers nog maar net van deze ontdekking bekomen waren viel er nog iets anders op. Meer dan 51 % van het stemrecht van deze SR’s is in handen van Binance. Voor de duidelijkheid, het gaat hier niet om stemmen van crypto-investeerders die hun cryptomunten bij Binance hebben geparkeerd, maar om stemmingen van de wallet-adressen van de eigen wallets van Binance. De cryptobeurs wordt dus ook op de korrel genomen.

Privacyvraagstuk olie op het vuur

Alsof de controverse rondom de Tron (TRX) nog niet genoeg is ligt Sun ook onder vuur vanwege een ander project. Sun claimt namelijk nogal opzichtig dat hij een privacybestendige Blockchain gaat brengen. Door in alle commotie over de Tron (TRX) de vraag op te werpen of Sun ook wist hoe de Chinese overheid over privacy op de Tron Blockchain dacht gooide Misha Lederman, wellicht onbedoeld, nog meer olie op het vuur.

Conclusie over de Tron (TRX) en Justin Sun

Hoewel de Tron (TRX) zeker mooie dingen laat zien en heeft laten zien lijkt de persoonlijkheid van Justin Sun de volwassenheid van de munt vaak in de weg te zitten. Waar de kwestie over privacy in China wellicht nog als een open deur kan worden gezien is dit inzake de maximale kapitalisatie en decentralisatie niet het geval.

[affcoups id=”3782″]

Hoewel de koers nog niet waar negatief reageert kan het niet anders dan dat investeerders grote ophef gaan maken over deze stappen van Sun, met alle gevolgen voor de koers van dien. Met deze actie raakte Sun namelijk aan de kernwaarden die de betrouwbaarheid van de munt moeten garanderen. Dit mogen beleggers niet accepteren en dat zouden ze in mijn optiek ook niet moeten willen.

Bron: ccn.com

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.