Search
Close this search box.

Breaking: koers Bitcion en koersen Altcoins storten in

Vanaf vanavond rond 20 uur stortten de koers van de Bitcoin en de meeste Altcoins in. Zoals altijd gaan analisten op zoek naar de oorzaak. Hierna benoem ik drie bijzondere gebeurtenissen van vandaag.

Het lijkt er sterk op dat de Bitcoin-opties en fraude als oorzaken aan te wijzen zijn, al is nog niets zeker.

[affcoups id=”2229″]

Ik zet de meest in het oog springende zaken op een rij.

Criminele mining servers opgerold

De Franse politie maakte vandaag bekend dat zij een netwerk heeft opgerold waarmee servers illegaal werden voorzien van software om Monero (XMR) te minen. Dit zorgde ervoor dat de eigenaar de kosten voor stroom en servercapaciteit verloor. Nu blijkt dat de criminelen, met miljoenen euro’s aan Monero zijn vertrokken. Deze slag maakte dat het vertrouwen voor de Bitcoin beschaamd werd.

Koers: manipulatie op Bitmex

Cryptobeurs Bitmex kreeg vanmiddag te maken met spoofing. Bij deze vorm van koersmanipulatie plaatst een vermogende kopers een aantal koopopties tegen een hogere prijs dan de actuele beurskoers. Doordat trading bots registreren dat er op een hoger niveau behoefte is aan liquiditeit neigen zij ernaar om ook koers te zetten naar dat niveau. Hierdoor stijgt de koers van de Bitcoin op korte termijn. Dit geeft de initiator mooi gelegenheid om zijn Bitcoin aan de argeloze slachtoffers te verkopen. Wanneer hij klaar is of wanneer de koers erg dicht bij zijn opdracht komt, in dit geval $ 10.120,-, trekt hij de order in. Hierdoor ontstaat acuut een gebrek aan vraag en willen de slachtoffers verkopen. Dit heeft een crash tot gevolg.

Hoe ver gaan we zakken? Gaten in de Bitcoin-opties

Naast de reguliere markt is er ook de optiemarkt. Aanstaande vrijdag loopt ongeveer de helft van de uitstaande Bitcoin-opties tegelijk af. Zoals ik eerder in een gastbijdrage voor WANT uitlegde ontstaan er soms ‘gaten’ in de koers van de Bitcoin-opties. Een van die gaten ligt rond de $ 8.000,-. Experts houden dus hun hart vast voor wilde dagen.

[affcoups id=”3782″]

Wat kunnen we de komende dagen van de koers verwachten?

De rustige tijd is voorlopig voorbij op de cryptobeurzen. Uiteraard zal er nog veel gespeculeerd worden over de oorzaak van de koersen. Als de koers inderdaad wegzakt richting $ 8.000,- zou de herfst wel eens met een gure cryptoherfst kunnen beginnen. Uiteraard volg ik de zaken voor de wallet van Robert nauwgezet en informeer ik jullie via Twitter zodra ik ingrijp.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.