Marvel en DC belemmeren stripboekartiesten van de verkoop van superheld NFT’s

Er zijn gerapporteerde plannen over Marvel en DC voor hun toegang tot de non-fungible token (NFT) -ruimte. Daarom lijken ze te breken met de gevestigde traditie om makers en kunstenaars toe te staan originele afdrukken van gepubliceerde werken te verkopen. De twee stripboekstapels hebben artiesten uitgesloten van de verkoop van NFT’s van de personages die deze artiesten voor de bedrijven maken, volgens Bloomberg.

Naar verluidt hebben zowel Marvel als DC ontwerpen om gebruik te maken van hun uitgebreide collectie stripboekkunst in de groeiende NFT-scene. Dit is mogelijk een nieuwe markt voor de verkoop van verzamelobjecten. Marvel heeft inderdaad al uitstapjes gemaakt naar de NFT-ruimte. Het bedrijf heeft namelijk in augustus digitale verzamelobjecten van het Spider-Man-personage verkocht.

Bedrijven als Marvel en DC kunnen hun makers uitsluiten van een belangrijke inkomstenbron, door te voorkomen dat artiesten afgeleide werken verkopen op basis van hun stripboekcreaties. Marvel en DC hebben succes geboekt met afgeleide media, zoals Hollywood-films die zijn gebaseerd op hun superhelden. En er is inderdaad enige controverse geweest over het gebrek aan aanzienlijke betalingen aan stripartiesten vanwege dit succes.

Marvel is echter wel bereid secundaire inkomsten te bieden aan artiesten en makers op het VeVe-platform, meldde Bloomberg. Het is een bredere trend waarvan de verkoop van NFT’s door Marvel en DC, deel uitmaakt. Grote franchises hebben hierbij interactie met de non-fungible tokenruimte. Van een obscure crypto-niche is de NFT-markt uitgegroeid tot een opvallende sector van de groeiende digitale economie.

Door digitale verzamelobjecten te lanceren en populaire NFT’s te verwerven zijn zakelijke merken begonnen zich op de NFT-ruimte te richten. Zo spetterde kaartbetalingsgigant Visa in augustus ongeveer $ 150.000 op Crypto Punk #7610. Zoals eerder gemeld door Cointelegraph lijkt de enorme groei in de zomermaanden echter aanzienlijk te zijn afgenomen. Het NFT-volume op OpenSea is hierbij met 50% gedaald.

De verkoop- en bodemprijzen van ‘blue-chip NFT’s’ zijn in september ook gedaald, los van de handelsactiviteit.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo