Met geldende regels staan Australische toezichthouders open voor Bitcoin ETF

Het standpunt van de Australian Securities and Investments Commission over aan Bitcoin (BTC) gekoppelde exchange-traded fondsen, heeft zij verduidelijkt. De commissie heeft het onderwerp aangepakt nadat ze eerder een Bitcoin ETF-initiatief van het lokale bedrijf Cosmos Capital had afgewezen. Volgens een rapport van 12 februari van de Australian Financial Review.

James Manning, CEO van Cosmos, beweerde volgens het rapport dat ASIC een beleid heeft dat zegt dat ze niet willen dat een op de beurs verhandeld product, een MIS, op een beurs wordt genoteerd. Dit beleid heeft ze niet vrijgegeven. Echter, Cathie Armor, ASIC-commissaris, vertelde de Senaatscommissie voor financiële technologie vrijdag dat een Bitcoin ETF mogelijk is.

Zolang er passende regels gelden op de markt waarop het wordt verhandeld. Armor gaf aan dat voor producten die op de wisselmarkten in Australië worden genoteerd, moet de specifieke markt regels hebben die het noteren van producten vergemakkelijken. Zij gaf verder aan dat niet alle markten regels hebben die dat doen. Door een beheerd beleggingsregime kunnen deze producten aan Australiërs ter beschikking worden gesteld.

En Australiërs kunnen op die manier in deze producten beleggen, volgens Armor. Een Bitcoin ETF zou kunnen vallen onder de AQUA-regels van de Australian Securities Exchange, gaf Armor aan. Deze zou specifiek zijn ontworpen voor investeringsregelingen zoals beheerde fondsen, ETF’s en andere producten. De National Stock Exchange of Australia, waarop Cosmos probeerde zijn product te vermelden, heeft dergelijke regels niet, merkte Armor op.

Dominic Stevens, de CEO van Australian Securities Exchange, gaf aan dat de ASX een voorzichtige benadering heeft gekozen over cryptocurrency-gerelateerde producten. Maar deze in overweging neemt. Hij gaf aan dat de wereld van Bitcoin is veranderd vanaf de laatste run. Bij hem wordt het gevoel gedomineerd door meer bedrijfsactiviteiten en instellingen, volgens Stevens.

Het hoofd van de Blockchain Association of Australia, Steve Vallas, vertelde aan Cointelegraph dat voor de acceptatie van cryptovaluta in het land, de verschuiving in de houding van toezichthouders een belangrijk signaal is. Vallas zei dat open communicatie de eerste stap op weg naar de adoptie is. Verder de bereidheid van de regering om de kansen, gevolgen en risico’s te bespreken die samenhangen met de notering van producten zoals een ETF.

Hij gaf mee dat de boodschap van ASIC welkom nieuws is voor alle betrokkenen in de sector en dat het een zeer belangrijk signaal naar de sector is. Naar verluidt is Cosmos Capital nu van plan om zijn Bitcoin ETF op ASX te zetten. Dit zou de eerste mogelijke ETF van Australië kunnen worden die aan Bitcoin is gekoppeld. Op het verzoek van Cointelegraph om commentaar werd niet onmiddellijk door Cosmos gereageerd.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.