Musk tweet dat Dogecoin met 40% stijgt op de achterkant van Coinbase Pro-lijst

Na de notering op Coinbase Pro en weer een reeks tweets van Elon Musk, de zelfbenoemde DOGE-woordvoerder, won meme cryptocurrency Dogecoin (DOGE) woensdagochtend vroeg meer dan 40%. De notering van Dogecoin op de pro-traderplatform, Coinbase Pro, werd dinsdag door Coinbase aangekondigd. Dit leidde tot een snelle opleving in het fortuin van de coin.

Na de bredere marktcrash begin maart, daalde de prijs van DOGE in de loop van de vorige maand met 59%. De prijs van de coin steeg op dinsdag van $ 0,3137 tot $ 0,4398 in de uren na de aankondiging van Coinbase. Dit leidde tot een groei van 40% van de ene op de andere dag. Ervan uitgaande dat er voldoende liquiditeit aanwezig is, accepteert Coinbase nu inkomende stortingen in afwachting van de Dogecoin-handel die donderdag serieus begint.

De handel begint in vijf handelsparen namelijk, DOGE/USD, DOGE/BTC, DOGE/EUR, DOGE/GBP en DOGE/USDT. Dinsdag heeft de CEO van Tesla mogelijk meer bekendheid gegeven aan DOGE toen hij weer een meme van Dogecoin plaatste. De meme toonde deze keer de gelijknamige hond die ineengedoken zat over een computeropstelling uit de jaren 80, vergezeld van een bijschrift. Ik moet mijn passie verborgen houden voor het publiek of ik zal sociaal worden verbannen, luidde de tekst.

Ook een oude Dogecoin-meme die door Muks voor het eerst in 2020 werd getweet, werd door hem opnieuw getweet. De hond wordt in deze meme afgebeeld, over de wereld vliegend terwijl hij het bestaande financiële systeem vervangt. Musk heeft er ook voor gezorgd zijn 56 miljoen volgers eraan te herinneren dat hij op geen enkele manier officieel verbonden is met het project.

En dat zijn vermogen om veranderingen erop te beïnvloeden beperkt was. Terwijl hij de coin prijzen van zowel Dogecoin als Bitcoin (BTC) beïnvloedt.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo