Search
Close this search box.

Na Ethereum ‘is de volgende stop alts met een hoger risico’, zegt Bitcoin-investeerder Raoul Pal

Raoul Pal zegt dat altcoins met een hoger risico Ethereum waarschijnlijk zullen volgen, dat in de eerste twee weken van 2021 met 60% steeg.

Aangezien de cryptocurrency-markt tekenen van bullish voortzetting vertoont op 15 januari, is de CEO van Real Vision Group en een fervent Bitcoin (BTC) -investeerder, Raoul Pal, optimistisch over de prijs van Ether (ETH). Pal zegt ook dat hij ‘alts met een hoger risico’ wil toevoegen.

Een altseason op komst?

Veel alternatieve cryptocurrencies, of altcoins, hebben na de rally van Bitcoin boven $42,000, inderdaad sterk gepresteerd, wat historisch gezien in lijn ligt met de goede prestaties van altcoins in het eerste kwartaal.

Door het momentum van Ethereum, werd de rally van altcoins gedeeltelijk geleid. Nadat ETH een belangrijk weerstandsniveau van $600 had overtroffen, bleef het boven $1000 stijgen.

ETH is nu dicht bij het bereiken van zijn hoogste punt ooit boven $ 1400, een stijging van 60% in de eerste twee weken van 2021.

In het woorden van Pal:

“Trouwens, ETH is met 60% gestegen in de eerste 14 dagen van het jaar. Ik denk dat het het hele jaar beter presteert, maar ik bezit nog steeds veel meer BTC, maar heb aan ETH toegevoegd. De volgende stop is alts met een hoger risico …maar veel veel kleiner.  Meer risico = kleinere omvang.”

Altcoins hebben de afgelopen week ook bijzonder goed gepresteerd, mogelijk als gevolg van het verbeterende marktsentiment rond ETH.

Large-cap altcoins, zoals Polkadot (DOT) en Cosmos (ATOM) hebben tot dusver in januari grote winsten geboekt ten opzichte van zowel Bitcoin als de Amerikaanse dollar, zoals CoinTelegraph meldde.

Gedecentraliseerde financiële (DeFi) -tokens, zoals Aave, Yearn.finance en SushiSwap, presteerden tegelijkertijd de afgelopen twee weken aanzienlijk beter dan zowel Bitcoin als Ether, met gegevens die een voortdurende stijging van het sentiment en de sociale media-activiteit in de afgelopen maanden bevestigden.

De opwaartse trend van DOT en ATOM zou ondertussen kunnen worden aangedreven door de razernij rond DeFi-tokens, aangezien de vraag naar alternatieve blockchain-netwerken is toegenomen.

Het Ethereum blockchain-netwerk is de laatste tijd steeds meer overbelast geraakt, omdat de gebruikersactiviteit op DeFi-protocollen aanzienlijk is gestegen om de kosten in het proces te verhogen.

Protocollen zoals Aave, SushiSwap en Synthetix kenden een snelle groei sinds november, waardoor Aave en Synthetix naar marktkapitalisaties van miljarden dollars werden gestuwd.

Een kapitaalverdeler bij het DeFi-gerichte fonds Defiance Capital, Wangarian, vertelde Pal:

“In alle ernst, Decentralized Finance zal je versteld doen staan ​​als je geconfronteerd wordt met de negatieve vooringenomenheid van altcoins. Hoge kwaliteit: $AAVE $SNX $UNI $YFI.”

Wat is de volgende stap voor ETH en altcoins?

Pal zei op 7 januari in een tweet-thread dat hij gelooft dat Ether $10.000 tot $20.000 kan bereiken als het dezelfde cyclus volgt als Bitcoin.

Pal wees op de wet van Metcalfe, die stelt dat het effect van een telecommunicatienetwerk evenredig is met het kwadraat van het aantal verbonden gebruikers van het systeem, om een ​​bull-case voor Ether te ondersteunen.

Hij schreef:

“Oeps … ETH lijkt precies op BTC – De wet van Metcalfe lijkt de sleutel tot de prijs te zijn voor zowel ETH als BTC … Maar de marktkapitalisatie van ETH groeit sneller dan BTC op hetzelfde punt (vanaf de eerste 1 miljoen actieve adressen). ‘Oh shit, echt waar? Is ETH qua prijsstructuur identiek aan BTC wanneer het hetzelfde aantal actieve adressen had?? Maar, maar, ik dacht dat het een waardeloze shitcoin was???”

Hoewel er geen specifieke correlatie is tussen Ether en de rest van de altcoin-markt, zouden grote projecten die bovenop Ethereum zijn ontwikkeld, proportioneel kunnen groeien als Ether uitgroeit tot een blockchain-protocol van een biljoen dollar.

Met name zouden DeFi-tokens waarschijnlijk het meest profiteren van het netwerkeffect en de snelle groei van Ethereum als het groeit met het tempo van Bitcoin in 2016.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.