Search
Close this search box.

Naar verluidt verwerkt Ethereum-laag twee, meer transacties dan Bitcoin

Naarmate de gasprijzen weer stijgen, zijn de afgelopen maanden de laag-twee schaalprotocollen voor Ethereum heel populair geworden. En volgens recente bevindingen verwerkt het ecosysteem van laag twee nu meer dagelijkse transacties dan het Bitcoin-netwerk. Zo waren er maandag meer transacties op Ethereum-laag twee dan op het Bitcoin-netwerk, volgens gegevens van CoinMetrics verzameld door brancheanalist en oprichter van Week In Ethereum News, Evan Van Ness.

Terwijl er ongeveer 210.000 transacties waren op Bitcoin, verwerkten laag-twee protocollen ongeveer 250.000 transacties voor de dag. StarkWare heeft het meest verwerkt in de periode met ongeveer 143.000 transacties op een aantal gedecentraliseerde financiële (DeFi) platforms, onthulde de analist. Het waren transacties van DeFi-platforms, de dYdX-uitwisseling en het laag-twee non-fungible tokenplatform Immutable X.

Arbitrum was goed voor ongeveer 56.000 transacties, waarvan het mainnet woensdag werd gelanceerd. Arbitrum One-platform dat pas is gelanceerd, verkent verschillende laag-twee-opties en trekt nu al grote namen aan in DeFi, zoals Aave, Chainlink en Uniswap. Voor die dag had Optimistic Ethereum ongeveer 28.000 transacties, volgens de onderzoeker.

Uniswap drijft ook een laag twee-versie van het Synthetix/Kwenta DeFi-handelsplatform aan terwijl het zijn v3-protocol implementeerde op Optimism in juli. Er waren een paar anderen die de rest omvatten, waarbij de gedecentraliseerde uitwisseling Loopring het leeuwendeel voor zich nam, meldde Van Ness. Van Ness heeft een vergelijking gemaakt van Ethereum-laag twee met Bitcoin’s laag één, werd gemeld door Bitcoiners.

En volgens hun heeft de onderzoeker geen informatie verstrekt over Bitcoin’s laag-twee Lightning Network. Zijn indruk is dat Lightning heel weinig tractie heeft, omdat een laag bedrag vergrendeld is, antwoorde Van Ness. Echter, hij zou blij zijn als iemand hem gegevens van het tegendeel laat zien.

Sanket, strategieleider bij Ethereum laag-twee technologie-aggregator Polygon, brak enkele statistieken voor het netwerk uit en onthulde dat kleinere transacties dominant waren. 45% van alle adressen, voor al hun transacties die dag, was minder dan $ 1,45, verklaarde Sanket in een tweet op dinsdag. Loopring blijft het meest kosteneffectieve platform voor het overzetten van Ether (ETH).

Op het moment van schrijven kost het slechts $ 0,40, volgens L2 Fees. Terwijl Arbitrum One $ 2,75 kostte en Optimism $ 5,83 was om ETH op hun respectieve platforms te verzenden, kostte de zkSync van Matter Labs ongeveer het dubbele van $ 0,83. BitInfoCharts rapporteerde gisteren de gemiddelde gaskosten voor alle transactietypen rond de $ 40. Echter, Ether zelf kost bijna $ 11 voor een eenvoudige ETH-overdracht.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.