Nieuw recordniveau voor de marktkapitalisatie van Bitcoin en overtreft JPMorgan met $ 352 miljard

Bitcoin (BTC) breekt een nieuwe belangrijke mijlpaal in termen van marktkapitalisatie tegen de Amerikaanse bankgigant JPMorgan. En dat terwijl er een voortdurende parabolische bull run gaande is. Bitcoin overtrof op 24 november voor het eerst sinds december 2017 de prijs van $ 19.000. Hiermee brak het opnieuw een record in zijn marktkapitalisatie.

Op het moment van schrijven stond de marktkapitalisatie van Bitcoin op $ 352 miljard, tegenover $ 345 miljard 24 uur geleden. Volgens gegevens van Macro Trends sloot de marktkapitalisatie van JPMorgan op 23 november af op $ 349 miljard. Eerder dit jaar daalde de marktkapitalisatie van JPMorgan tot slechts $ 258 miljard.

Jamie Dimon, de CEO van het bedrijf, is naar voren gekomen als een prominente criticus van Bitcoin en noemde de belangrijkste cryptocurrency in 2017 een ‘fraude’ en een ‘zwendel’. Dimon heeft zijn negatieve houding tegenover BTC niet veranderd. Ook niet door de groeiende bull run en ook niet omdat grote bedrijven zoals PayPal overgaan op Bitcoin.

Tijdens de DealBook Online Summit van de New York Times op 18 november vergeleek Dimon de baanbrekende cryptocurrency met propriëtaire blockchain-netwerken met regelgevende controles. Domin verklaarde dat Bitcoin een beetje anders is en dat het niet zijn ding is. Ondanks het scepticisme van de CEO over Bitcoin, vertelde JPMorgan in oktober 2020 aan investeerders dat het potentieel langetermijnvoordeel voor Bitcoin aanzienlijk is.

Dat suggereert dat de BTC-prijs op de lange termijn zou verdubbelen of verdrievoudigen.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.