Search
Close this search box.

Nieuwe groep Ethereum-First Investors voor Grayscale

Michael Sonnenshein, managing director bij Grayscale Investments LLC, zegt dat hoewel Bitcoin de eerste stop was voor de meeste investeerders vóór dit jaar, een groeiend aantal mensen in 2020 aandacht besteedt aan Ethereum. Sonnenshein gaf in een interview met Bloomberg aan dat in de loop van 2020 zij een nieuwe groep investeerders zien die eerst alleen gericht zijn op Ethereum. En in sommige gevallen alleen Ethereum.

Sonnenshein zei verder dat er een groeiende overtuiging is rond Ethereum als beleggingscategorie. Grayscale is eigendom van Digital Currency Group, het moederbedrijf van CoinDesk. Ethereum heeft een ​​aanzienlijke boost gekregen door DeFi vanaf deze zomer. Verder begon de blockchain zijn reis naar ETH 2.0 na de lancering van zijn beacon chain eerder deze maand.

Sonnenshein zei dat deze ontwikkeling van de beleggingscategorie zichzelf blijft versterken. Hij zei verder nog dat Ethereum dezelfde trant van de blijvende kracht van Bitcoin bezit. Er is een breed scala aan meningen over de vraag of de eigen valuta van Ethereum, ether (ETH), een nog meer omstreden concurrent zou worden voor Bitcoin als activaklasse.

Ryan Watkins, senior onderzoek analist bij Messari, vertelde eerder aan CoinDesk dat voor institutionele beleggers het zo is dat ze Bitcoin kopen om het digitale goudverhaal. Volgens Watkins zit Ether gewoon nog niet in dat verhaal. Oprichter van derivatenbeurs Alpha5, Vishal Shah, zei in een eerder interview met CoinDesk dat Ether profiteert van Bitcoin’s overloop en het zijn meer de crypto ingewijden die erover discussieren.

Volgens Shah is het moeilijk voor niet-ingewijden in te zien dat Bitcoin niet de enige oprit is. Het zou om heel andere redenen zijn, als Ethereum als beleggingscategorie meer aandacht krijgt van beleggers. De blockchain streeft ernaar de ‘wereldcomputer’ te zijn die inclusief een ecosysteem biedt voor gedecentraliseerde toepassingen. Bitcoin daarentegen wordt beschouwd als een opkomende activaklasse.

Raoul Pal, CEO en medeoprichter van financiële mediagroep Real Vision, zei in zijn recente documentaire dat hij altijd had gedacht dat deze ruimte voor digitale activa enorm is. En dat het niet alleen Bitcoin is, omdat er verschillende toepassingen voor verschillende dingen zullen zijn, ging Pal verder. Pal gaf ook aan dat hij van mening is dat de twee, Bitcoin en Ether, een zeer mooie gecombineerde activaspreiding hebben.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.