Nieuwe recordhoogtes voor Bitcoin-prijs die dichter bij $ 30.000 komt

Nadat een nieuwe rebound de Bitcoin-prijs boven het hoogste punt van $ 28.400 bracht, keerde Bitcoin (BTC) terug naar het vestigen van records op 30 december.

Nieuwe recordhoogte voor de BTC-prijs

Tijdens de handel op woensdag wezen gegevens van Cointelegraph Markets en TradingView uit dat BTC/USD zijn bestaande historische top aanpakt. Bitcoin nam een korte duik van $ 25.830 in de afgelopen 24 uur. Hierna bevestigde Bitcoin dat het geen tijd had voor bearish sentimenten, in een sterke heropleving van de ene op de andere dag.

Toen $ 28.560 werkelijkheid werd, bedroeg de dagelijkse winst 7,5% op het moment van schrijven. Deze beweging brengt Bitcoin steeds dichter bij het vestigen van $ 30.000 als een nieuw psychologisch niveau voor het einde van het jaar. Het is iets wat slechts een week geleden bijna onmogelijk leek. Echter, analisten zijn nog steeds van mening dat een omkering kan plaatsvinden.

Hierbij zou de grootste cryptocurrency kunnen terug bewegen naar de bestaande ondersteuning van $ 19.500, zoals gemeld door Cointelegraph. Michaël van de Poppe, Cointelegraph markten-analist, benadrukte toch op dinsdag dat $ 27.500 het kritieke gebied is dat doorbroken moet worden. Om zo de weg vrij te maken voor nieuwe recordhoogtes.

Altcoin-winsten geleid door Ether-prijs

Onder de grote kapitalisaties was het domino-effect van altcoins duidelijk voelbaar. Hierbij naderde Ether (ETH) bijna $ 740, na op een dag een stijging van 5,5% te hebben gezien. Polkadot (DOT) voegde toe aan zijn heersende sterkte waarbij zijn wekelijkse prestatie 50% benaderde. Echter, net als eerder was XRP de uitzondering. XRP handhaafde dagelijks 10% verlies.

Doordat voortdurende schrapping van de notering door grote beurzen het sentiment verzwaarden. Toch slaagde de onrustige coin erin om $ 0,20 terug te vorderen.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.