Nu kunnen de klanten van Rakuten, Bitcoin gebruiken om te winkelen

Rakuten, de crypto-vriendelijke Japanse retailer, stelt gebruikers van Rakuten Wallet, zijn dochteronderneming voor crypto-uitwisselingen, nu in staat om hun cryptovaluta-bezit gemakkelijk te besteden aan alledaagse transacties. Gebruikers kunnen hun Rakuten Pay-accounts nu naadloos laden met hun wallet-bezit van Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH) en Ether (ETH), volgens een aankondiging die op 24 februari is gepubliceerd.

Rakuten Pay is een mobiele betaalapp die landelijk actief is en wordt ondersteund door een breed scala aan grote en middelgrote retailers. Rakuten had in 2019 consumenten al in staat gesteld om hun loyaliteitspunten van de Rakuten Group om te zetten in cryptovaluta zoals Bitcoin. Een diepere integratie wordt nu geïmplementeerd, waarbij Rakuten Wallet, Rakuten Cash, de e-geldservice van Rakuten, en Rakuten Pay worden samengebracht.

Deze samenvoeging heeft als doel om cryptovaluta uitgaven bij retailers zoals McDonald’s, Seiyu en FamilyMart te ondersteunen. Er is een minimum bestedingsbedrag van 1.000 yen, ongeveer $ 9,40, en een maandelijkse bovengrens van ongeveer 100.000 yen, ongeveer $ 940.

Echter, er zijn geen conversiekosten tussen fiat, e-geld en cryptovaluta. Gebruikers moeten lid zijn van Rakuten en een handelsaccount hebben ingesteld voor Rakuten Wallet, om gebruik te maken van de integratie. Om de nieuwe service te stimuleren, biedt het bedrijf ook een kleine bonus van Rakuten-punten aan.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.