Op de Forbes 2021-miljardairslijst komen 3X zoveel crypto figuren voor als vorig jaar

Op 6 april publiceerde Forbes hun jaarlijkse miljardairslijst, met Jeff Bezos, opperheer van Amazon, en zijn $ 177 miljard bovenaan de lijst voor het vierde achtereenvolgende jaar. Er zijn negen nieuwe cryptomiljardairs toegevoegd aan de Forbes-lijst, door de digitale goudkoorts. Zo is het totaal naar 12 gestegen. Afhankelijk van als je de Winklevoss-tweeling als een of twee vermeldingen telt.

De Forbes World’s Billionaires-lijst van vorig jaar had slechts vier vermeldingen.

Sam Bankman-Fried is een nieuwkomer

Met een nettowaarde van $ 8,7 miljard is Sam Bankman-Fried de rijkste cryptomiljardair. Hij richtte handelsfirma Alameda Research en de populaire derivatenbeurs FTX op. De 29-jarige Bankman-Fried heeft furore gemaakt in de crypto-ruimte, waarbij FTX onlangs de naamgevingsrechten voor het thuisstadion van Miami Heat voor 19 jaar heeft gewonnen. Bankman-Fried is onlangs gerangschikt, door Cointelegraph, als de derde meest invloedrijke figuur in crypto voor 2020.

The Winklevoss Twins zijn nieuwkomers

Zowel Cameron als Tyler Winklevoss hebben een nettowaarde van $ 3 miljard. Bovendien zijn zij in 2012 begonnen zijn met investeren in Bitcoin. De broers hebben in 2004 Mark Zuckerberg van Facebook aangeklaagd wegens IP-diefstal en wonnen een schikking van $ 65 miljoen die ze gebruikten om in Bitcoin te investeren. Ze startten de crypto-uitwisseling Gemini in 2014 en kochten Nifty Gateway in november 2019.

Chris Larsen keert terug

De medeoprichter van Ripple Labs, Larsen, zag zijn nettowaarde het afgelopen jaar groeien van $ 2,6 miljard naar $ 3,4 miljard. Larson en Brad Garlinghouse, Ripple CEO, hebben een lopend conflict met de SEC aangevochten over XRP en niet-geregistreerde effectenaanbiedingen. De rechtszaak van de SEC, tegen Ripple lijkt zijn token echter niet al te erg te beïnvloeden. XRP is namelijk in de afgelopen 12 maanden met 387% gestegen.

Jed McCaleb is een nieuwkomer

McCaleb is een andere medeoprichter van Ripple. Naar verluidt bezit hij 3,4 miljard XRP en 1 miljard Stellar Lumens met een nettowaarde van $ 2 miljard. Stellar Lumens is de cryptocurrency die hij oprichtte nadat hij Ripple verliet. McCaleb heeft alleen al in 2020, $ 400 miljoen aan XRP-bezit verkocht, meldde Cointelegraph.

Michael Saylor is een nieuwkomer

Saylor is de CEO van het beursgenoteerde MicroStrategy en was medeoprichter van de softwaregigant in 1989. Hij heeft nu een nettowaarde van $ 2,3 miljard. Voor bedrijven die Bitcoin op de balans houden is Saylor de belangrijkste pleitbezorger geworden. Microstrategy heeft $ 2,226 miljard geïnvesteerd, sinds de eerste aankoop van Bitcoin in augustus 2020. Hierdoor is het totaal op 91.579 Bitcoins gestegen tegen een gemiddelde kostprijs van $ 24.311 per Bitcoin.

Brain Armstrong keert terug

CEO en medeoprichter van Coinbase is Armstrong. Zijn nettowaarde is binnen 12 maanden gestegen van $ 1 miljard naar $ 6,5 miljard. Het was voor Coinbase ook een succesvol jaar en genereerde $ 1 miljard aan inkomsten. Bovendien is het klaar voor een directe notering over een week. De aandelen van Armstrong zullen hierdoor ergens boven de $ 14 miljard gewaardeerd worden. Dit betekent dat hij volgend jaar misschien wel bovenaan de lijst van cryptomiljardairs zou kunnen staan.

Fred Ersham is een nieuwkomer

Samen met Brian Armstrong was Ersham in 2012 medeoprichter van Coinbase. In 2017 verliet hij het bedrijf. Nu is hij een bestuurslid van het bedrijf en zijn belang van 6% heeft een geschatte waarde van $ 1,9 miljard.

Changpeng Zhao

Zhao is de oprichter van de grootste crypto-exchange Binance. Naar schatting bezit hij 30% van de aandelen in het bedrijf. Zijn nettowaarde is $ 1,9 miljard. Bovendien is de digitale goudkoorts goed geweest voor de oprichter van Binance. Hierbij werd de Binance Coin de tweede grootste altcoin op basis van marktkapitalisatie. Eerder deze week onthulde Zhao dat hij bijna 100% van zijn portefeuille in cryptovaluta bezit.

Matthew Roszak is een nieuwkomer

Roszak is de voorzitter en medeoprichter van blockchain-technologiebedrijf Bloq. Hij is een toonaangevende crypto- en blockchain-investeerder. Roszak is bovendien een van de oprichters van Tally Capital, een op cryptovaluta gerichte particuliere investeringsmaatschappij. Zijn nettowaarde is $ 1,5 miljard.

Tim Draper is een nieuwkomer

Draper is een crypto-evangelist met een nettowaarde van $ 1,5 miljard. In 2014 kocht hij voor $ 18,7 miljoen aan Bitcoin nadat het in beslag was genomen op de zwarte markt van Silk Road. Ook was Draper een van de belangrijkste investeerders in het Tezos-project en was medeoprichter van Draper Fisher Jurvetson. Laatste is een toonaangevende investeringsmaatschappij in beginnende tech-startups.

Barry Silbert is een nieuwkomer

In 2015 richtte Silbert het cryptoconglomeraat Digital Currency Group op en heeft een nettowaarde van $ 1,6 miljard. Vermogensbeheerbedrijf Grayscale Bitcoin Trust dat momenteel $ 46 miljard aan activa onder beheer heeft, is eigendom van de DCG.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.