Search
Close this search box.

Op digitale valuta gebaseerde effectenafwikkeling getest door Banque de France

Banque de France, de Centrale Bank van Frankrijk, zet haar werkzaamheden voort aan de ontwikkeling van een digitale valuta van de Europese Centrale Bank (CBDC). De succesvolle afronding van een CBDC-experiment met de grote in Zwitserland gevestigde cryptocurrency-bank SEBA, werd maandag officieel aangekondigd door de bank.

In samenwerking met SEBA, Banque Internationale à Luxembourg en de LuxCSD, Luxemburgse centrale effecten bewaarinstelling, werd het experiment uitgevoerd. Hierbij werd gebruikgemaakt van een CBDC om de afwikkeling en levering van beursgenoteerde effecten op TARGET2-Securities (T25), een Europese engine voor effectenafwikkeling, te simuleren. SEBA kocht effecten van Banque Internationale à Luxembourg waarbij LuxCSD afwikkeling na de handel beheert.

Algemeen directeur financiële stabiliteit en operaties bij Banque de France, Nathalie Aufauvre, zei dat de laatste CBDC-test de mogelijkheden aantoonde voor interactie tussen conventionele financiële systemen en gedistribueerde systemen. Aufauvre zei dat het ook de weg vrijmaakt voor andere allianties om te profiteren van de kansen die financiële activa bieden in een blockchain-omgeving.

De nieuwe CBDC-test maakt deel uit van een experimenteel CBDC-programma dat in maart 2020 is gelanceerd, merkte de bank op. En het heeft tot doel CBDC-integratie voor schikkingen te testen. Tot midden 2021 gaan de andere experimenten van het programma door, omdat Banque de France, naast andere Centrale Banken in Europa, de levensvatbaarheid van CBDC’s test.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.