Search
Close this search box.

Organisaties stimuleren de Bitcoin rally aangezien ETP-volumes met 50% stijgen

Uit recent onderzoek is gebleken dat op de beurs verhandelde producten van institutionele kwaliteit deze maand in volume zijn gestegen. CryptoCompare laat dit in zijn verslag zien, na te zijn gedoken in bepaalde statistieken achter de geweldige bull run van Bitcoin (BTC). Hierbij steeg de waarde van Bitcoin (BTC) naar een nieuw 2020 hoogtepunt van $ 17.800.

Gebleken is uit de Digital Asset Management Review dat het totale volume van op de beurs verhandelde producten de afgelopen 30 dagen met 53% is gestegen. De gemiddelde dagelijkse volumes staan nu op $ 173 miljoen vergeleken met $ 113 miljoen in oktober. ETP’s ofwel exchange-traded products zijn een bepaald type effecten die onderliggende effecten, indexen of financiële instrumenten volgen. In dit geval Bitcoin.

In het verslag wordt het product van Grayscale Bitcoin Trust geciteerd als een van de belangrijkste drijfveren van dit momentum. Zij passeerden $ 9 miljard aan activa onder beheer. Echter, in hun laatste update daterende van 18 november verklaren zij een nieuwe mijlpaal te hebben gevestigd van $ 10 miljard aan digitale activa onder beheer. Grayscale heeft nu een half miljoen Bitcoin onder zijn beheer.

Daarna volgde het Ethereum Trust product van Grayscale, ETHE, met $ 1,7 miljard aan activa onder beheer. Een stijging van maar liefst 40% in de voorbije 30 dagen. De institutionele fondsversterker kende ook een stijging van Litecoin (LTC) waarvan zij $ 58 miljoen in AUM hebben. Dit steeg voorbij de Bitcoin Cash Trust van $ 46 miljoen.

Het verslag handelde bovendien over 3iQ’s Bitcoin Fund (QBTC). 3iQ is Canada’s toonaangevende Bitcoin- en crypto-activafondsbeheerder. Volgens het verslag heeft 3iQ’s Bitcoin Fund in de afgelopen 30 dagen zijn hoogste rendement geboekt van iets meer dan 49%.

Het BTCE-product van de ETC Group zag zijn grootste percentagestijging in de afgelopen 30 dagen waarbij de activa onder beheer bijna verdubbelde naar $ 116 miljoen. Een stijging van 93% vergeleken met de vorige afgelopen 30 dagen. De gemiddelde dag volumes voor BTCE verdrievoudigden in november naar $ 8,87 miljoen. Dat is meer dan 200% vergeleken met de maand oktober.

Het BTCE-fonds werd gelanceerd in juni 2020 en werd de eerste Bitcoin gebaseerde ETP op de lijst van Xextra. Laatstgenoemde is een technologisch handelsplatform gerund door de Deutsche Börse Group.

Ondertussen steeg BTCW van WisdomTree met 65% aan activa onder beheer gedurende dezelfde periode van de afgelopen 30 dagen. WisdomTree is een in New York gevestigd exchange-traded fund en ETP-sponsor en vermogensbeheerder.

Institutionele producten spelen in 2020 een veel grotere rol bij de Bitcoin rally. 2017 was de laatste keer dat BTC naar de huidige prijzen steeg. Toen lanceerden de Chicago Mercantile Exchange en Chicago Board Options Exchange zojuist de eerste institutionele Bitcoin-futures producten voor de activa.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.