OSL cryptohandelplatform ondersteund door Fidelity, beveiligt licentie in Hong Kong

OSL is een belangrijk digitaal activaplatform in Azië en een onderdeel van de door Fidelity gesteunde BC-groep. OSL heeft een officiële vergunning gekregen van de Securities and Futures Commission van Hong Kong. Op 15 december werd een aangekondiging gedaan over de nieuwe licentie van OSL Digital Securities. Met de nieuwe licentie wordt OSL Digital Securities in staat gesteld om gereguleerde makelaardij en geautomatiseerde handelsdiensten voor digitale activa uit te voeren.

De SFC had eigenlijk een overeenkomst met OSL om aan hun in augustus 2020 een licentie te verlenen. Niet lang erna verscheen het nieuws. OSL heeft volgens de aankondiging succesvol de strenge doorlichtingseisen van de SFC doorstaan. Het digitale handelsplatform voor activa van OSL Digital Securities ondersteunt bij de lancering belangrijke digitale activa.

Activa zoals Bitcoin (BTC) en Ether (ETH), evenals geselecteerde security token offerings, of STO’s. Voor digitale activa zoals Bitcoin, biedt het platform verzekeringsbescherming. Verder houdt het platform de activa in voor de klant gescheiden wallets. In de aankondiging is ook aangegeven dat OSL ken-uw-klant en anti-witwascontroles zal handhaven om het risico van marktmisbruik door markttoezicht te verminderen.

Hoofd distributie en prime bij OSL, Matt Long, benadrukte dat erkende bedrijven de toekomst zijn van digitale activa en kapitaalmarkten. De directeur benadrukte ook dat OSL wereldwijd de eerste is op het gebied van beveiligde wettelijke goedkeuringen. Long gaf aan dat OSL zich nu onderscheidt van de concurrentie als het bedrijf met deze eerste innovatieve stap.

OSL is dan ’s werelds enige beursgenoteerde, SFC-erkende, Big 4-gecontroleerde en verzekerde digitale activaplatform voor instellingen en professionele investeerders, zodat zij veilig kunnen meedoen aan de digitale activa-economie. OSL heeft, los van de licenties in Hongkong, ook een aanvraag ingediend bij de Monetary Authority of Singapore.

Deze aanvraag is voor een licentie voor digitale activa onder de Payment Services Act van het land, volgens de aankondiging. Fidelity International, een dochteronderneming van de Amerikaanse vermogensbeheergigant Fidelity Investments, voltooide eerder dit jaar een directe investering in BC Group.

BC Group is een Big-4-geauditeerd bedrijf en de exploitant van OSL. Voor een eigendomspositie van 5,6%, kocht Fidelity 17 miljoen aandelen en investeerde naar verluidt meer dan $ 14 miljoen in het bedrijf.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.