Search
Close this search box.

Pax Gold

Goud is al millennia lang één van de meest populaire activa, deels vanwege zijn historische kenmerken als een onfeilbare monetaire standaard die tot op de dag van vandaag nog steeds wordt gebruikt. Enkele van deze eigenschappen zijn:

  • schaarste
  • chemische stabiliteit,
  • maakbaarheid universele status als kostbaar bezit.

Omdat goud een zware fysieke grondstof is met dergelijke eigenschappen, heeft het in tijden van crisis een veilige haven doorstaan ​​en blijft het een belangrijke troef in gediversifieerde portefeuilles. Met deze achtergrond biedt PAXG een door goud gedekte cryptocurrency token.

Pax-Gold

Lancering PAX Gold

PAX Gold werd in september 2019 gelanceerd door het financiële technologiebedrijf Paxos. Fans van cryptocurrency zullen hen kennen als de makers van de PAX stablecoin en als de exploitanten van de itBit cryptocurrency exchange. Het belangrijkste idee achter PAXG is dat klanten goud kunnen bezitten met de extra voordelen van een digitaal token zoals snelheid en mobiliteit. PAXG-houders hebben de mogelijkheid om de tokens in te wisselen voor fysieke goudstaven als ze daarvoor kiezen.

PAX Gold is een ERC-20-token op de Ethereum-blockchain, waardoor het eenvoudig te integreren is met bestaande exchanges en blockchain-platforms. Doordat het gemakkelijk te verhandelen valt en met het lage investeringsminima kan iedereen nu een fractie van een LMBA-geaccrediteerde London Good Delivery goudstaaf bezitten.

Bovendien is Paxos een trustmaatschappij en bewaarder, gereguleerd door de New York State Department of Financial Services. PAXG is ook goedgekeurd en gereguleerd door de DFS en het goud wordt bewaard in de meest veilige, toonaangevende kluizen ter wereld. Eveneens zal een nationale auditor elke maand getuigen van het bijpassende aanbod van PAXG-tokens en onderliggend goud.

Ontstaan PAX Gold

PAX Gold is ontstaan doordat de CEO en medeoprichter van Paxos, Charles Cascarilla een door goud gedekt digitaal activum wilde creëren, omdat het bezit van fysiek goud een achterhaalde investering is. Hij verklaarde dat fysiek goud moeilijk te verhandelen of te verdelen is en nog moeilijker te gebruiken is voor andere investeringen. De missie van PAX Gold is om deze fundamentele problemen op te lossen en dat volledig gereguleerd.

Waarom investeren in goud

Veel investeerders en overheden hebben naast (eigen) fiatvaluta’s en andere investeringen een behoorlijke hoeveelheid goud. Goud wordt door veel beleggers beschouwd als een veilige haven. Neem bijvoorbeeld de Europese Centrale Bank (ECB), die heeft zo’n 600 ton goud in bezit.

Voor beleggers kan een voordeel van goud ten opzichte van cryptocurrency zijn dat het minder volatiliteit ervaart, zoals de bitcoin, maar aan de andere kant is het moeilijker op te slaan is.

Waar kun je het goud kopen

Je kunt Paxos Gold kopen via iDeal, SEPA of Sofort. U kunt eenvoudig een account aanmaken. Hierna moet u een accountverificatie uitvoeren, waarna u kunt beginnen met handelen in Paxos Gold. Als u met grotere bedragen wilt handelen, is een bedrijf zoals Bitladon verplicht om een KYC-verificatie te doen.

Nadat u de verificatiestappen heeft doorlopen, worden deze tijdens werktijd meestal binnen 10 minuten beoordeeld door een van hun medewerkers, waarna het weeklimiet wordt verhoogd. Je kunt dan met één van hun betaalmethoden euro’s op je rekening storten. Hierna kun je de euro’s inwisselen voor PAX Gold.

Lees hier de Pax Gold verwachtingen.

Dus ben jij er ook helemaal klaar voor om in goud te handelen? Het is minder risicovol en minder volatiel dan het handelen in cryptocurrency.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.