Racistische en aanstootgevende berichten aan Blockfolio-gebruikers geplaatst door hackers

Dinsdag ontvingen sommige Blockfolio-gebruikers schokkende berichten van de app in wat nu is bevestigd als een inbreuk op de feed van het signaal van het platform. Er werden racistische en aanstootgevende berichten gestuurd door de hackers die verantwoordelijk waren voor de inbreuk. Hierbij dreigden ze de gebruikers hun geld op te nemen of het risico liepen hun aanbetalingen te verliezen.

Blockfolio bracht een tweet uit, in reactie op de kwestie, waarin hij zijn excuses aanbood voor het incident. Bovendien verzekerde Blockfolio tegelijkertijd de gebruikers van de veiligheid van hun geld. De inbreuk had alleen invloed op de protocollen van de signaalgever en niet op de daadwerkelijke handelsomgeving, volgens Blockfolio. Ook werd aan alle gebruikers met handelsfuncties $ 10 beloofd door het platform, evenals anderen die zich binnen een week aanmelden.

Sam Bankman-Fried, FTX-CEO, reageerde ook op het incident via zijn Twitter-account. Hij verklaarde dat het bedrijf een beveiligingsonderzoek zal uitvoeren van de niet-handelsprotocollen van Blockfolio. FTX heeft Blockfolio in augustus 2020 voor $ 150 miljoen overgenomen, zoals eerder gemeld door Cointelegraph. Volgens Bankman-Fried wilde geen enkel lid van het Blockfolio-team dat dit zou gebeuren.

Maar dat zij allemaal verantwoordelijk zijn voor hun product en dat zij er alles aan zullen doen om dit op te lossen. Vandaag zou hij ook doneren aan de ACLU, net als een aantal andere personeelsleden, zei Bankman-Fried. Niet-stortingsbronnen op cryptoplatforms kunnen ook het doelwit zijn van kwaadwillende hackers. De Blockfolio-hack is nog een ander voorbeeld hiervan.

De afgelopen maanden hebben crypto-uitwisselingen en makers van hardware wallets inbreuken gezien die gevoelige gebruikersgegevens blootlegden. Sommige getroffen gebruikers ontvingen zelfs bedreigingen van fysieke schade nadat hun telefoonnummers en thuisadressen online waren gelekt, door het datalek in Ledger.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.