Dit is de reële waarde van de Bitcoin en andere cryptomunten

Als we over de waarde van de Bitcoin spreken en we kijken daarbij naar de prijs op de beurs zijn we eigenlijk onvolledig. We zouden dan namelijk van marktwaarde van Bitcoin moeten spreken. Naast deze marktwaarde bestaat er ook een andere waardering, de reële waarde van de Bitcoin of andere cryptomunt. Wij bekijken deze waarde voor de moeder van alle crypto en diverse cryptomunten. Ook leggen wij uit wat jij hier als investeerder mee kan.

[affcoups id=”2229″]

Reële waarde Bitcoin vs marktwaarde Bitcoin

Om de marktwaarde van de Bitcoin te weten te komen hoef je slechts een blik op onze live koersen te werpen. Je ziet dan direct wat jouw favoriete cryptomunt op de markt waard is. Deze platte vergelijking van vraag en aanbod op de markt nu is echter niet volledig. Er is in deze waardering namelijk geen plaats voor het toekomstig gebruik. Om deze waardebepalende factor wel mee te nemen heeft men, in lijn met andere beleggingsmiddelen de term ‘reële waarde’ in het leven geroepen. Voor fijnproevers biedt de site coinfairvalue.com een volledige uitleg van dit begrip inclusief wiskundige rekenformules. Om het makkelijker te maken heeft men de reële waardes van de Bitcoin en diverse andere cryptomunten, uitgedrukt in Euro’s, berekend en vergeleken met de marktwaarde.

Reële waarde van Bitcoin en de top 10 cryptomunten

In onderstaand overzicht zie je de reële waarde van de Bitcoin en de top 10 cryptomunten in Euro’s, vergeleken met de op dit moment (23.00 uur op 26 november) geldende marktwaardes.

Reële waarde Bitcoin en top 10 cryptomunten vs. marktwaarde.
Reële waarde Bitcoin en top 10 cryptomunten vs. marktwaarde. Bron: Coinfairvalue.com

Noot: de Tether (USDT), Eos (EOS) en Leo Token (LEO) zijn niet in de berekeningen opgenomen.
Altcoins bitcoin litecoin
Via: flickr.com | BTC Keychain, CC

Reële waarde Bitcoin lager dan de marktwaarde?

Als de markt meer wenst te betalen dan de reële waarde indiceert dit dat óf de munt overgewaardeerd is. In dat geval lijkt een koerscorrectie een logische volgende stap. Daarnaast kan het zijn dat de markt signalen ziet die niet uit een technische analyse voortkomen. In dat geval speculeert men op basis van positieve nieuwsverwachting.

Andersom kan men niet stellen dat er sprake is van een ‘koopje’ als de marktprijs lager is. Ook hier kunnen diverse andere factoren (zoals bijvoorbeeld blijkend uit een fundamentele analyse) een rol spelen. Wel wordt de M/R-ratio als krachtige indicator gezien.

Wat zegt deze waarde van Bitcoin dan wel?

De reële waarde van Bitcoin geeft samen met een aantal andere indicatoren wel een indruk van de waardeontwikkeling in de toekomst. Zolang de ratio lager is dan 1 betekent dit dat de reële waarde hoger is dan de marktwaarde. Bezitters van cryptomunten hoeven zich dan geen zorgen te maken, er blijft dan namelijk ruimte voor groei. Als andere analyses ook een bullish signaal geven is de kans op een positieve koersontwikkeling groot.

[affcoups id=”3782″]

Wanneer de marktwaarde hoger ligt en andere indicatoren een bearish signaal geven is dit een extra teken dat de markt afstevent op een correctie en lijkt de munt overgewaardeerd.


Volg CryptoClan op Facebook


Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.