Verdere uitbreiding naar Brazilië: Ripple ziet mogelijkheden

Het bedrijf Ripple, dat achter de populaire cryptomunt Ripple (XRP) zit, werkt aan een uitbreiding van één van haar diensten in Brazilië. Dit kondigde Marjan Delatinne, het Hoofd van Internationaal Bankieren, aan in een interview dat gepubliceerd werd door het YouTube kanaal ‘Future of Finance’.

[affcoups id=”2229″]

Ripple is wereldwijd koploper in het creëren van oplossingen voor bedrijven en financiële instituten die internationale betalingen verwerken. Hierbij wordt gebruik gemaakt van blockchain technologie. RippleNet, een netwerk voor wereldwijde betalingen, is gebaseerd op deze technologie en heeft hierdoor vele voordelen te bieden aan klanten.

Welke kansen liggen er in Brazilië?

In juni 2019 maakte Ripple al bekend dat RippleNet werd uitgebreid naar Brazilië. De huidige betalingsinfrastructuur in Brazilië laat nog wel eens wat te wensen over. Het is verdeeld en onbetrouwbaar, waardoor internationale betalingen langzaam en inefficiënt zijn; het duurt gemiddeld drie tot vijf dagen voordat een transactie verwerkt is en 6% van de transacties faalt.

Door RippleNet in Brazilië te lanceren, heeft Ripple diezelfde betalingsoplossingen kunnen bieden aan klanten in deze regio. Wanneer gebruik wordt gemaakt van RippleNet, worden internationale transacties binnen enkele seconden verwerkt. Ook biedt het netwerk inzicht in bijkomende vergoedingen, status van de transactie en klanten informatie. Bedrijven als Santander Brazil, Bradesco en Banco Rendimento maken al gebruik van RippleNet.

Aanvulling van diensten

In 2020 is Ripple hard aan het werk om een tweede dienst, On-Demand Liquidity (ODL), te lanceren in Brazilië. ODL is een onderdeel van RippleNet en werkt met gebruik van XRP als een brug tussen twee fiat-valuta’s. Cryptomunt Ripple (XRP) is hiervoor de ideale digitale munt om te gebruiken bij internationale transacties, omdat het sneller en goedkoper is, maar ook is de uitbreidbaarheid groter dan andere digitale munten.

Met ODL hoeven ondernemingen of banken geen voorgefinancierde rekeningen in valuta’s van bestemmingen te houden. Het hebben van dit soort rekeningen is namelijk een inspanning waar een kostenplaatje aanhangt. Wanneer gebruik wordt gemaakt van ODL, worden betalingen sneller en goedkoper afgehandeld, en de ontvanger wordt uiteindelijk betaald in lokale valuta.

De ODL service wordt steeds vaker gebruikt. Volgens cijfers die Ripple in mei bekend maakte, was het transactie volume in Q1 verdriedubbeld.

Naast dat Ripple werkt aan een uitbreiding naar Brazilië, staat een uitbreiding naar de Filippijnen ook op het programma. Dit vertelde Delatinne in het interview. Ze noemde beide landen gebieden “waar je liever geen liquide middelen wil vasthouden, maar waar je wel graag geld wil kunnen verplaatsen wanneer nodig.”

Ook hoopt Ripple dat verdere vestiging in Brazilië zal leiden tot uitbreiding naar andere Zuid-Amerikaanse landen. Dit is het bedrijf sinds juni 2019 al van plan.

[affcoups id=”3782″]

Wat betekent dit voor XRP?

Wat deze ontwikkelingen binnen het bedrijf voor de munt XRP zal betekenen is nog niet duidelijk. Officieel staan het bedrijf en de cryptomunt los van elkaar en kan er dus geen ‘interne’ invloed worden uitgeoefend op XRP door het bedrijf. Wel is de verwachting dat het bedrijf Ripple flinke hoeveelheden XRP op de markt zal brengen om de investeringen terug te verdienen en de kosten voor marktentree te financiëren.


Volg CryptoClan op Facebook


Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.