Ripple (XRP): analyses en Justin Bieber spreken elkaar tegen

Als je jezelf wilt verdiepen in de koers van een cryptomunt, zoals bijvoorbeeld de Ripple (XRP), zijn de technische analyse en fundamentele analyse goede argumenten om jouw koers te bepalen. Het zou helemaal prettig zijn als beide analyses een zelfde richting duiden. Bij de Ripple (XRP) is dat momenteel niet het geval. Sterker nog, beide analyses zijn haast tegengesteld. Wij zetten de zaken op een rij.

TIP!
Cryptobeurs: Bitvavo [NL]
Cryptobeurs: Bitvavo [NL]
Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan scherp bij het Nederlandse Bitvavo!
Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan scherp bij het Nederlandse Bitvavo! Show Less

Spannende tijden voor de Ripple (XRP). Met de technische analyse en fundamentele analyse van de cryptomunt krijg je normaal gesproken een goed beeld van de koers, zeker na een rally zoals eerder deze week. Op dit moment zijn er ontwikkelingen gaande die ‘normaal gesproken’ in de weg zitten en dat is te zien. Laten we eerst de technische analyse van de XRP bekijken.

Ripple XRP coin Cryptocurrency crypto
Via: foto.wuestenigel.com | Marco Verch, CC

Technische analyse Ripple (XRP)

In de technische analyse van Ripple (XRP) die we via Tradingview bekeken zien we dat de munt richting de onderkant van de Bollinger Bands beweegt. Hiermee lijkt een kans voor de beren te ontstaan. Zeker wanneer de koers door de ondergrens zakt is een koersdaling op basis van de technische analyse niet uit te sluiten.

Technische analyse Ripple (XRP): koers daalt
Technische analyse Ripple (XRP): koers zakt richting ondergrens. Bron: Tradingview.com

Fundamentele analyse van Ripple (XRP)

Normaal zou het aangenaam zijn als technische en fundamentele analyse elkaar bevestigen. Zoals gezegd staat de fundamentele analyse van de XRP haaks op de Bearish verwachting.

NIEUW
Ledger Nano Wallets
Ledger Nano Wallets
Houd je cryptocurrency veilig met deze geavanceerde Premium hardware wallet
Houd je cryptocurrency veilig met deze geavanceerde Premium hardware wallet Show Less

Misverstand: Justin Bieber speelt geen rol

Justin Bieber bracht de XRP-fans in extase toen hij een filmpje deelde met zijn 121 miljoen Instagram-volgers. In dit filmpje zien we een digitale Justin over de wereld rennen. Hij rent ook een stukje over een prijsgrafiek van XRP met daaronder een MoneyGram-logo en de tekst ‘Runs on Ripple’. Hoewel de exposure altijd goed is, zal dit niet direct tot koersstijgingen leiden.

MoneyGram doet namelijk zaken met het moederbedrijf Ripple, dat los staat van de cryptomunt. Bovendien zijn de belangen van het moederbedrijf soms tegengesteld aan de belangen van de investeerders.

Fundamentele analyse Ripple (XRP) Swell Conference

Wel van belang is dat Ripple (XRP) begin volgende week haar ‘Swell Conference’ houdt. Het is al jarenlang een gegeven dat de koers van de XRP vóór deze conferentie flink kan stijgen. Dit enerzijds door veel publiciteit, waardoor investeerders geïnteresseerd raken. Anderzijds worden hier ook feitelijke verbeteringen aan de munt en de infrastructuur erachter gepresenteerd. Zoals bekend zal dat ook dit jaar het geval zijn. ‘Buy the rumor, sell the news’ zou dit weekend en begin volgende week dus wel eens het adagium kunnen zijn.

Uiteraard volgt Cryptoclan de ontwikkelen en informeren we je zodra dat nodig is.

Quis aliquet justo viverra neque. Elit ultricies tortor in adipiscing laoreet.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Coinmerce