SBI, Japans financiële gigant, introduceert Bitcoin-uitleendienst

De SBI Group, Japanse financiële gigant, introduceert een cryptocurrency-uitleendienst via zijn cryptogerelateerde dochteronderneming SBI VC Trade. Volgens een officiële aankondiging gedaan op 24 november zullen gebruikers met het nieuwe crypto-uitleenplatform hun crypto aan SBI kunnen uitlenen. Zij kunnen dan rente verdienen tegen een tarief van 1% inclusief belastingen.

De nieuwe service, genaamd VC Trade Lending, zal in eerste instantie de belangrijkste cryptocurrency Bitcoin (BTC) ondersteunen. Ondertussen zal SBI verder plannen ontwikkelen om ondersteuning voor Ether (ETH) en XRP toe te voegen. Je kunt uitlenen tegen een minimaal bedrag van 0,1 BTC, of ​​$ 1.840 op het moment van schrijven. Het maximale bedrag is vastgesteld op 5 BTC, of ​​$ 92.000.

SBI gaf aan dat er geen accountbeheerkosten of jaarlijkse lidmaatschapskosten verrekend zullen worden door VC Trade Lending. Voor stortingen in Japanse yen of cryptovaluta, zal de service ook geen kosten in rekening brengen. Echter, de service brengt wel kosten in rekening voor het opnemen van yen.

SBI is een grote financiële instelling in Japan die betrokken is bij de crypto-industrie. Begin oktober 2020 heeft de deviezen- en derivatenpoot van SBI, SBI Liquidity Market, TaoTao overgenomen. TaoTao is een crypto-exchange waarvan 40% eigendom was van Yahoo Japans YJFX. Het bedrijf runt ook zijn eigen cryptobedrijf via zijn dochteronderneming, SBI VC Trade.

Daarnaast is SBI een belangrijke partner van Ripple, een bedrijf dat financiële producten bouwt op XRP. De vierde grootste cryptovaluta op basis van marktkapitalisatie op het moment van schrijven. Eind oktober 2020 beweerde Yoshitaka Kitao, CEO van SBI dat Ripple hoogstwaarschijnlijk naar Japan zou verhuizen, als het ervoor zou kiezen Amerika te verlaten.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.