Schuldig gepleit door ICO-fraudeur voor oplichtingslening van $ 7 miljoen aan COVID-steun

Verwerven van meer dan $ 7 miljoen aan COVID-19-steun door middel van frauduleuze lening aanvragen en het misleiden van investeerders in een frauduleuze eerste muntaanbieding in 2018. Hiervoor heeft een 24-jarige inwoner van New York schuldig gepleit. De Taiwanees, Justin Cheng, ook bekend als “Justin Jung”, diende een reeks online lening aanvragen in, vergezeld van vervalste belasting- en loonadministratie tussen mei en augustus vorig jaar.

Dit volgens een aankondiging van dinsdag van het Amerikaanse ministerie van Justitie. De aanvragen van Cheng bevatten frauduleuze belasting- en salarisadministraties van de Internal Revenue Service. Deze beweerden de namen van 200 werknemers te documenteren die $ 1,5 miljoen aan maandloon verdienden van de bedrijven van Cheng.

De lijst bestond echter uit namen van huidige en voormalige publieke figuren, waaronder Good Morning America-co-anker en een overleden “voormalige voetbaltrainer van Penn State”. Ook stuurde de oplichter lening aanvragen naar het Paycheck Protection Program en Economic Injury Disaster Loan-programma’s van de Amerikaanse overheid. Los van een aanvraag bij ten minste vijf verschillende banken.

Het lukte Cheng om voor zijn fictieve werknemers $ 7 miljoen aan COVID-steun veilig te stellen. Naar verluidt werd het geld besteed aan persoonlijke uitgaven, waaronder een Rolex van $ 40.000, huur voor een appartement van $ 17.000 per maand en een Mercedes uit 2020. De zelfbenoemde “serieel ondernemer” pleitte ook schuldig aan het runnen van een frauduleuze ICO tussen augustus en oktober 2018 voor zijn bedrijf, werd aangegeven door de Amerikaanse advocaat Audrey Strauss.

Zij gaf verder aan dat Cheng tegen de SBA en verschillende banken loog over het eigendom van zijn bedrijven, het aantal werknemers en hoe eventuele lening opbrengsten zouden worden aangewend. Hierbij maakt hij gebruik van vervalste en frauduleuze documenten. En dat Cheng een groot deel van het geld heeft uitgegeven aan persoonlijke luxeartikelen, aldus Strauss.

Cheng vroeg in 2018 aan investeerders om deel te nemen aan de ICO voor zijn bedrijf, Alchemy Coin Technology Limited. Hij legde toen valse verklaringen af over de financiën van het bedrijf en de bereidheid van zijn peer-to-peer-leningsplatform en onthulde niet dat de ICO een aanbod zonder vergunning was.

Het ministerie van Justitie verklaarde dat deze investeringen werden verkregen door middel van wezenlijk valse en misleidende verklaringen en weglatingen over de toegang van Alchemy Coin tot kapitaal, het gebruik van de opbrengsten van investeerders, de productbereidheid van zijn vermeende blockchain-gebaseerde peer-to-peer-leningsplatform en de registratie van zijn tokens als onderdeel van een ICO.

Alison J. Nathan, districtsrechter, stelde een veroordelingsdatum vast voor 3 augustus, waarbij Cheng veroordeeld zou kunnen worden tot 80 jaar gevangenisstraf.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.