SEC beschuldigt de door Steven Seagal ondersteunde ICO promotors van 2018

Drie personen zijn aangeklaagd door de SEC voor het oplichten van miljoenen investeerders via de door Steven Seagal gesteunde Bitcoiin2Gen ICO.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission, of SEC, heeft drie personen in rekening gebracht voor verschillende cryptocurrency-fraude, waaronder het eerste muntenaanbod van 2018 voor de door Steven Seagal gepromote altcoin, Bitcoiin2Gen.

Een aankondiging van SEC op 1 februari schat dat Bitcoiin Gen oprichter John DeMarr, Start Options-oprichter Kristijan Krstic, en promotor Robin Enos investeerders voor meer dan $11 miljoen hebben bedrogen door twee frauduleuze en niet-geregistreerde effectenaanbiedingen van december 2017 tot mei 2018.

De SEC beweert dat Krstic en DeMarr in december 2017 en januari 2017 voor het eerst het vermeende crypto-activamining en handelsplatform van Start Options bespotten, waarbij ze ten onrechte beweerden dat het destijds ‘de grootste Bitcoin-beurs in euro-volume en liquiditeit’ was.

Het trio promootte vervolgens van januari tot mei 2018 de ICO van Bitcoiin2Gen, waarbij de SEC de individuen beschuldigde van het bewust verspreiden van frauduleus promotiemateriaal onder het investerende publiek.

De klacht beweert dat de loze beloften van Bitcoiin2Gen onder meer waren dat het Ethereum-compatibiliteit voor zijn B2G-token beweerde, beweerde dat het opgehaalde geld opnieuw zou worden geïnvesteerd in de ontwikkeling van een mineable crypto-actief, en dat het B2G-token verhandelbaar zou zijn op een eigen beurs.

Volgens de SEC:

“Bitcoiin2Gen was een schijnvertoning, en Krstic en DeMarr zouden miljoenen dollars aan beleggersgelden hebben verduisterd voor hun eigen persoonlijk gewin.”

Krstic en DeMarr zullen worden beschuldigd van het overtreden van de antifraude en registratiebepalingen van federale effectenwetten, terwijl Enos zal worden beschuldigd van medeplichtigheid aan deze antifraudeovertredingen. De SEC streeft naar terugbetaling plus rente, boetes en een blokkering tegen Krstic en DeMarr om in de toekomst bedrijven te besturen of te leiden.

Volgens Kristina Littman, hoofd van de Cyber Unit van de SEC Enforcement Division:

“Het gedrag dat in deze actie werd aangevoerd, was een flagrante poging om degenen die geïnteresseerd zijn in digitale activatechnologie tot slachtoffer te maken en deze beklaagden moeten ter verantwoording worden geroepen”

Op dezelfde dag kondigden het U.S. Attorney’s Office en het Department of Justice parallelle aanklachten tegen DeMarr aan.

Naast hun investeerders lijkt Bitcoiin2Gen ook acteur Steven Seagal te hebben opgelicht die $750.000 aan B2G-tokens en $250.000 in contanten was beloofd voor het promoten van Bitcoiin2Gen’s ICO in 2018. Seagal beweert echter slechts $157.000 te hebben ontvangen voor het aansluiten van het aanbod.

Seagal werd in februari 2020 door de SEC aangeklaagd wegens het niet bekendmaken van de vergoeding die hij ontving in ruil voor het promoten van de ICO op zijn sociale kanalen en kreeg de opdracht om $330.000 aan de commissie te betalen.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.