Search
Close this search box.

SHIB-investeerders geattendeerd op zwendel door Shiba Inu-team

Aanhoudende online-oplichting heeft zijn zinnen gezet op vooral altcoin-investeerders die geïnteresseerd zijn in SHIB-tokens. Daarom heeft het team achter meme-cryptocurrency Shiba Inu (SHIB) een openbare waarschuwing hiertegen afgegeven. Met een tweet werd de anticiperende zwendelwaarschuwing uitgebracht. Hierin werden de verschillende methoden beschreven die werden gebruikt om argeloze slachtoffers van de Shiba Inu-gemeenschap op te lichten.

Op alle sociale media wordt er een nep-Shiba Telegram-groep gedeeld, vermeldde de waarschuwing verder. Ook werd verklaard dat de oplichters zich voordoen als officiële accounts en nepgebruikers aanmaken. Algemene berichten worden voorzien van reacties door deze oplichters, gaf het Shiba Inu-team aan. Slechte actoren zetten zich meer en meer in terwijl Shiba Inu aspirant-crypto-miljonairs en miljardairs aantrekt.

De oplichters richten zich op nietsvermoedende investeerders op sociale-mediaplatforms, waaronder Twitter en Telegram. Het imiteren van officiële accounts en zich richten op hashtags zoals #shib #shibarmy #leash #shibaswap en #bone, zijn enkele veelgebruikte methoden om contact op te nemen met potentiële slachtoffers. De community biedt bovendien geen enkele vorm van promotie aan, waaronder airdrops, bonussen, weggeefacties of geschenken, benadrukte de zwendelwaarschuwing van Shiba Inu.

Van beleggers wordt verwacht dat ze zich onthouden van het delen van walletsleutels, inloggegevens of het deelnemen aan en volgen van nep-accounts op sociale media, als algemene regel. Talloze tokens met hondenthema’s zijn begonnen de cryptomarkt te overspoelen, geïnspireerd door het succes van Shiba Inu. SHIB bereikte meest recentelijk, op 28 oktober, een recordhoogte van $ 0,000086, maar heeft moeite om zijn waarde vast te houden.

Doge Killer (LEASH) dat onlangs ook 130,3% winst heeft geboekt, is een ander token dat ook door het ontwikkelingsteam van Shiba Inu is ontwikkeld en uitgebracht. Een groeiende gemeenschap van investeerders heeft SHIB geplaatst in enkele van de populairste crypto-uitwisselingen, waaronder Binance.US en Crypto.com. Los van de gebruikelijke goedkeuring van het SHIB-token.

Een langere bullmarktperiode die hoge winsten opleverde voor kleine investeringen wordt beschouwd als de oorzaak die geleid heeft tot de hype rond de spin-off van Dogecoin (DOGE). Zo heeft een 35-jarige supermarktmagazijnbeheerder begin 2021 een investering van $ 8000 gedaan, die nu meer dan $ 1 miljoen waard is.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.