Sommige analisten beschouwen Tesla’s $ 1,5 miljard Bitcoin-aankoop niet als positief

Tesla’s recente overname van $ 1,5 miljard aan Bitcoin (BTC) wordt niet door alle analisten beschouwd als voordelig te zijn voor de prijs van de BTC-munten, als voor de technologiegigant. Zoals gemeld door Reuters op 11 februari, schreef hoofd aandelenstrategie bij Saxo Bank, Peter Garnry, in een onderzoeksnota dat Elon Musk, Tesla en zijn investeerders had blootgesteld aan grote risico’s.

Garnry schreef dat Elon Musk, Tesla heeft blootgesteld aan een enorm mark-to-market-risico. Hij voegde eraan toe dat de belangrijkste zorg voor beleggers was, het waarderen van de waarde van Bitcoin op de lange termijn. Omdat Bitcoin sinds de oprichting is blootgesteld aan intense marktvolatiliteit. Op 8 februari kondigde, ergens anders, voormalig Goldman Sachs-directeur, Gary Black, aan Twitter-volgers aan dat hij posities in Tesla Inc ($ TSLA) had gesloten.

Hierbij noemde hij onder andere de risicovollere kapitaalallocatie van het bedrijf noemde. Nadat het nieuws over Tesla’s overname van $ 1,5 miljard bekend was, steeg de waarde van Bitcoin onmiddellijk met 20% in de 24 uur. Dit leidde tot een hernieuwde golf van de cryptocurrency-markt, met al resultaat nieuwe recordhoogtes voor Bitcoin, Ether (ETH) en vele anderen.

De waarde van Tesla-aandelen daalde ondertussen met 7,5% in de loop van de daaropvolgende handelsdagen. De reactie van Brett Winton, onderzoeksdirecteur bij ARK Invest, werd gelijktijdig gerapporteerd, die 8,75% van zijn portefeuille aan aandelen Tesla toewijst. Winton zei dat de investering een gepast gebruik van contanten vertegenwoordigde.

Winton voegde eraan toe dat zij comfortabel zijn met de manier waarop ze de posities voorspellen die zij hun klanten voorleggen. Michael Sonnenshein, de CEO van Grayscale, suggereerde onlangs dat de publieke rechtvaardiging van Bitcoin door Elon Musk een race om te investeren zou veroorzaken door institutionele kopers en andere technologie visionairs. Grayscale, die een gevestigd belang heeft bij de kwestie, heeft een sterkere instroom gezien die naar 2021 ging vergeleken met het recordjaar 2020, volgens Sonnenshein.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.