Steeds meer instituties kopen bitcoin

Institutional FOMO achter BTC rally volgens Bitcoin whale clusters

Data wijst uit dat instituten zwaar hebben geïnvesteerd in Bitcoin in de orde van tussen de $ 12.000, – en $ 15.000, -. Dit is een positieve trend, volgens de analisten van Whalemap. Zij zeggen dat het typisch is dat wanneer instituten en whales aandelen vergaren, zij dit voor een langere termijn investeringsstrategie doen.

Het is al eerder bekend dat wanneer grotere spelers Bitcoin vergaren in plaats van particuliere beleggers het een verklaring is voor de enigszins onderdrukte mainstream-interesse. Verschillende statistieken, met inbegrip van Google Trends, geven aan dat er een matige algemene vraag is naar BTC. Ondanks de parabolisch rally in de afgelopen maanden.

FOMO bij instituten maakt BTC-rally sterker dan ooit tevoren

Analisten van Whalemap beschrijven de recente piek in vraag naar BTC van whales als institutional FOMO. De afkorting FOMO staat voor “fear of missing out” en verwijst naar een trend waarbij investeerders steeds vaker een bepaald aandeel blijven kopen. Zij doen dit uit vrees voor een blijven stijging van de prijs. Analisten zeggen dat het spoor leidt naar whale clusters en hun wallets.

Whale clusters ontstaan wanneer een whale, die meer dan 10.000 Bitcoin bezit, nog meer Bitcoin koopt en het voor langere tijd vasthoudt. Dit wijst uit dat whales van plan zijn om hun meest recente Bitcoin aankopen vast te houden in hun persoonlijke wallets. Het agressief vergaren van Bitcoin door whales is waarschijnlijk gebaseerd op 2 hoofdredenen. Deze zijn sinds oktober aanwezig in de cryptocurrency markt.

Allereerst is er een scherpe afname in short-contract liquidaties gedurende de gehele recente rally. In eerdere rally’s, toen BTC uitbrak, werden meer dan $ 100 miljoen aan contracten geliquideerd op grote beurzen. Dit geeft aan dat de rally niet van korte duur was maar een echte accumulatiefase. Ten tweede is de spotmarkt aan de leiding geweest en niet de derivatenmarkt.

Toen de prijs van BTC omhoogging, was het financieringspercentage van BTC zelden hoger dan de gemiddelde 0,01%. Het lage financieringspercentage toont aan dat de futures markt nog geen meerderheidsbelang heeft gehad. En dat de vraag vanuit een andere hoek kwam.

Deze bull markt zal stabieler zijn dan die van 2017

Los van een verhoogde betrokkenheid van whales en instituten, is het totaal handelsvolume aanzienlijk toegenomen in de recente rally. Data van on-chain markt analysebedrijf Santiment wijst ook uit dat het Bitcoin volume staat op $ 31 miljard, veel hoger dan op 6 januari 2018. Op dat moment zweefde de Bitcoin prijs op ongeveer $ 16.350, -.  Analisten van Santimant ontdekten dat de huidige rally meer volume erachter heeft dan die van 2017.

Analisten van Santimant gaven aan dat terwijl Bitcoin een bedrag bereikte op CoinbasePro van $ 16.350, -, dit het hoogste prijsniveau is van de afgelopen 34 maanden. Vanaf 6 januari 2018. Het gemiddelde dagelijkse handelsvolume van de afgelopen week was $ 31 miljard tegenover $ 18,5 miljard van toen. Het is eerder aangegeven dat de stop op korte termijn voor Bitcoin afhangt van whales, als die willen verkopen tegen de weerstandswaarde van $ 17.000, -.

Sommige analytici geven aan dat er geen duidelijke weerstandswaarde is totdat de grens bereikt wordt van tussen de $ 18.500, – – $ 20.000, -. Dat betekent dat een all-time high veel dichter bij kan zijn dan velen verwachten.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.