Te midden van een prijsdump van $ 15K, staat bijna een kwart van unieke Bitcoin-wallets op verlies

De afgelopen zeven dagen is Bitcoin (BTC) met bijna 30% gedaald en deze dip heeft geleid tot een bijna evenredige duik in het percentage wallets met winst. De prijsdaling van Bitcoin heeft ertoe geleid dat bijna een kwart van de unieke on-chain entiteiten verlies lijdt. Dat blijkt uit gegevens van crypto-dataprovider Glassnode dat. Ook vertoont deze situatie enkele parallellen met eerdere extreme neerwaartse prijsactieperiodes die de bullish vooruitgang onderbraken.

De unieke on-chain entiteiten met verlies naderden ook de 25%-grens, terwijl Bitcoin bijna 50% daalde tijdens de Black Thursday-crash van maart 2020. De 2019 rally kende verder terug vanaf de $ 3.500 bodem van de 2018 bear market ook een soortgelijke tijdelijke breuk. Deze zag het percentage unieke wallets met verlies ook afglijden richting 25%. Wanneer het percentage entiteiten met verlies, 25% naderde tijdens een bullish opmars, veerde Bitcoin snel op om een nieuw hoogtepunt te boeken, in alle eerdere situaties.

Ook schetst Glassnode’s prijsdaling vanaf de all-time high grafiek een gelijkaardig beeld van de ernst van de huidige BTC-daling. Momenteel staat Bitcoin’s prijsdaling vanaf ATH op 33%, het hoogste sinds BTC de $ 20.000 prijsbarri√®re verpletterde in november. De prijsafname van ATH bereikte in januari ook kort 27%. Toen koelde de ononderbroken prijsverviervoudiging van Bitcoin af, die in september 2020 begon, terwijl BTC binnen een week ongeveer $ 10.000 verloor.

De instroom van Bitcoin in exchanges is de afgelopen week sterk toegenomen, tot een niveau dat niet meer is gezien sinds Black Thursday. Zoals eerder gemeld door Cointelegraph. In de afgelopen zeven dagen heeft de massale verkoop de totale kapitalisatie van de cryptomarkt ongeveer $ 700 miljard zien verliezen. In de afgelopen 24 uur vond meer dan de helft van die daling plaats, toen verschillende cryptocurrencies tussen 15% en 30% verloren in eendaagse handelsprijzen.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo