Terwijl $ 50K Bitcoin afhangt van ‘Coinbase Premium’ is er een Battle of the Whales

Op sommige beurzen heeft Bitcoin (BTC) al $ 50.000 bereikt. Echter, de gegevens suggereren dat Bitcoin de whales aan zijn kant moet krijgen om het definitief te ondersteunen. Ki Young Ju, CEO van on-chain analytics-service CryptoQuant, benadrukte in een tweet op 16 februari dat de zogenaamde “Coinbase premium” een van de laatste hindernissen vormt voor BTC/USD.

Opwaartse beweging vertraagt door negatieve premie

Doordat $ 50.000 in feite buiten bereik bleef voor bulls, was er dinsdag een duidelijke strijd aan het ontstaan binnen de Bitcoin-handel. Ki voerde aan dat de hogere niveaus onwaarschijnlijk zouden blijven totdat de premium zich neutraliseert. Dit kwam naar voren bij het analyseren van de premium, die de Coinbase BTC/USD-prijs plaatst tegen het Binance BTC/USDT-paar.

De premium is nu negatief en dat betekent dat het goedkoper is om Bitcoin op Coinbase te kopen. Handelaren en met name whales, zullen blijven accumuleren, als gevolg hiervan. Het momentum lijkt $ 50.000 overtuigender vast te houden, nadat de balans zich stabiliseert. Ki schreef dat deze strijd van $ 50k gaat over Coinbase-whales (USD) tegenover Stablecoin-whales (USDT).

Hij schreef verder dat er een negatieve Coinbase-premium is, maar dat stablecoins overvloedige aanwezig zijn in uitwisselingen. De negatieve premie moet worden afgekoeld om een boost te kunnen bewerkstelligen, schreef Ki. Er wordt gewezen op een bereidheid om te ruilen voor andere activa, door nieuwe recordhoogtes die exchange stablecoin-saldi de afgelopen dagen hebben bereikt.

Met een marktkapitalisatie die nu bijna $ 33 miljard nadert, heeft de grootste stablecoin Tether (USDT) ondertussen het munten de afgelopen maanden versneld. Op het moment van publicatie stonden er toch nog steeds whales te wachten om te verkopen tegen een prijs van $ 50.000 en erboven. Incrementele verkooporders verschenen elke $ 1.000 tot $ 55.000 werd aangetoond met een kijk op de orderboekgegevens van Binance.

Vergeleken met GBTC-premie, geen “FUD”

Dit keer in institutionele beleggerskringen, waarschuwde een analist ondertussen voor een verkeerde interpretatie van een daling van een andere premie. Sinds begin 2021 is er een daling in de Grayscale Bitcoin-premie. De prijs die beleggers betalen voor aandelen in de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). De meer concurrerende buy-in is het resultaat van het feit dat er meer aandelen beschikbaar zijn, verre van een indicatie van verminderde interesse in Bitcoin dus.

Alex Krueger, macroanalist, verklaarde maandag dat een hoge $ GBTC-premie een teken is van een sterke vraag naar Bitcoin. Een van de grootste drijfveren van deze bullmarkt, was de institutionele instroom in $ GBTC. Ieders ogen zijn dus op die premie gericht. Het baart veel marktpartijen zorgen dat de premie nu is ingestort, ging Kreuger verder. Niet een haperende vraag naar $ GBTC op de secundaire markt, is de oorzaak van dat de premie is niet ingestort, verklaarde hij.

Echter, eerder door een toenemende uitgifte. De afgelopen maanden is de uitgifte enorm gestegen, waardoor de premie met een vertraging is verlaagd. Het werd gewoon te druk bij de premiehandel van $ GBTC. Grayscale heeft zijn BTC-posities voortdurend verhoogd en in februari ook opnieuw aankopen gedaan voor Ether (ETH) na een onderbreking van bijna twee maanden, zoals Cointelegraph meldde.

Grayscale had op 12 februari Bitcoin-activa onder beheer ter waarde van $ 31,1 miljard.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.