Terwijl Bitcoin breekt boven $ 40K, zijn dit de BTC-prijsniveaus om vervolgens naar te kijken

Na een recordsprong van $ 10.000 op maandag in vier uur tijd, werkt Bitcoin (BTC) eraan om $ 40.000 om te draaien ter ondersteuning. Wat zijn de prijsniveaus om in de gaten te houden? BTC/USD heeft zijn winsten vastgehouden, na het verbluffende herstel van het dieptepunt van $ 30.000. Zo werd het bloedbad van de vorige dag praktisch uitgewist.

Oude steun verandert in verzet, $ 46.000

Analisten kijken scherp naar mogelijke weerstandsniveaus, nu de spotprijs nog steeds ver onder de verwachtingen ligt. En zij kijken ook naar ondersteuning, mocht er een nieuwe dip in de markt komen. Er zijn overal bullish tekens op het moment van publicatie. Hierbij zijn de financieringspercentages zeer negatief, terwijl uitstroom uit beurzen de afgelopen 24 uur torenhoge niveaus bereikte.

Bovendien zijn leveraged traders effectief uit de markt weggespoeld met $ 8 miljard aan liquidaties. De aandacht gaat nu vooral naar twee prijsniveaus, waarbij deze respectievelijk een waarschijnlijke vloer en een plafond markeren. $ 46.000, ongeveer $ 6.000 of 15% boven de spotprijs, is de eerste. Dit voormalige ondersteuningsniveau is geschikt om als weerstand te fungeren als Bitcoin een verdere impuls ziet op korte tijdsbestekken.

Zoals opgemerkt door Whalemap op het gebied van monitoring in de chain. Ook is $ 46.000 waar het significante 20-week weighted moving average (WMA) momenteel ligt. Wekelijkse kaarsen blijven traditioneel tijdens bull-runs boven de stijgende 20WMA. En een schending van de trend kan toch een slecht voorteken zijn. Whalemap legde uit dat in termen van TA $ 33k een steun lijkt.

Op $ 46k is een zeer vergelijkbare opstelling te zien. Als de prijs terugveert van 33 zou eerdere ondersteuning op 46 ook weerstand moeten zijn. Deze opmerkingen werden echter gemaakt vóór de capitulerende verhuizing naar $ 30.000. Toch blijft de verkooplust dichter bij $ 50.000 en daarbuiten.

Het vacuüm van $ 19.000

Een relatief gebrek aan koper ondersteuning onder de dieptepunten van woensdag, zou mogelijk een pad kunnen openen naar een verdere capitulatie van slechts $ 19.000. Zo waarschuwt Whalemap aan de andere kant. Whalemap-team zei tegen CoinTelegraph dat we 29k moeten vasthouden. Er is anders een groot gat in ondersteuningen tot 19k. Het kopen van 29k -> 33k prijzen is een grote risico-/opbrengsthandel, blijkt hieruit, volgens Whalemap.

Grote transacties werden ingevoerd op niveaus rond de $ 40.000 van de ene op de andere dag, suggereerden kortstondige pieken in de spotprijs op beurzen. Mark Yusko, oprichter, CEO en chief investment officer van Morgan Creek Capital Management, had het volgende te vertellen aan Twitter-volgers, van de ene op de andere dag. Yusko zei dat als je iets koopt omdat de prijs is gestegen, je het zult verkopen zodra de prijs niet meer stijgt of daalt.

Als je iets koopt, omdat je dacht dat de huidige prijs onder de reële waarde lag of omdat toekomstige groei de waarde zou verhogen, als de prijs daalt, zal je meer kopen, volgens Yusko. Hij spoorde de Twittervolgers aan te onthouden dat erop dagen als vandaag altijd een laatste is bij de vorige koopt.

Het aantal stablecoins dat de beurzen binnenstroomt, getuigt van de interesse in het verwerven van cryptocurrency tegen de prijs van $ 30.000. Dit heeft een nieuw record bereikt, volgens gegevens van CryptoQuant.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo