Search
Close this search box.

Terwijl de Centrale Bank van China crypto-rekeningen hardhandig aanpakt, passen banken zich aan

’s Werelds derde grootste bank qua activa, de Agriculture Bank of China, AgBank, wil de strenge anti-cryptocurrency-maatregelen van Peking uitvoeren. De AgBank zal haar klanten rigoureus controleren om ervoor te zorgen dat ze niet betrokken zijn bij enige vorm van illegale activiteiten over cryptotransacties, handel of mining.

De People’s Bank of China (PBoC) riep grote binnenlandse banken en aanbieders van mobiele betalingsdiensten bijeen. Hierbij werd hen opgedragen ervoor te zorgen dat bank- en afwikkelingsdiensten worden geweigerd aan klanten die betrokken zijn bij crypto-gerelateerde transacties. De verklaring van AgBank vandaag volgde op de ontmoeting van de instelling met de People’s Bank of China.

Geen enkele bank en betalingsinstelling mag een rekening openen of registreren voor virtuele valuta-gerelateerde activiteiten. Zo werd een officiële PBoC-verklaring vandaag herhaald. De verklaring schetste dat instellingen, de uitwisselingen van virtuele valuta en de kapitaalrekeningen van over-the-counter-dealers, grondig moeten onderzoeken en identificeren. Bovendien moeten ze de betalingslinks voor transactiefondsen tijdig afsnijden.

Verder geeft de verklaring aan dat ze de kenmerken van kapitaaltransacties van hype-activiteiten voor virtuele valutahandel moeten analyseren. En dat ze ervoor moeten zorgen dat relevante monitoring- en behandelingsmaatregelen worden uitgevoerd, volgens de verklaring.

De Industrial and Commercial Bank of China, de Construction Bank of China, Postal Savings Bank of China en de Industrial Bank waren net als AgBank en de mobiele betalingsapp AliPay, allemaal aanwezig op de PBoC-bijeenkomst. In overeenstemming met de strekking van de hernieuwde reeks anticrypto maatregelen van dit jaar, is de verklaring van AgBank de eerste verklaring van een Chinese staatsbank.

Zoals het besluit van de Financial Stability and Development Committee van de Staatsraad van eind mei om de Bitcoin (BTC)-mining te beperken, te midden van zorgen over financiële risico’s. Tegen illegale crypto- en blockchain-gerichte financieringsplatforms of advertentiecampagnes, hebben regionale financiële regelgevers in China ook hun doen verscherpt en waarschuwingen afgegeven.

Verder hebben regionale financiële regelgevers, financiële en betalingsinstellingen verboden om direct of indirect diensten over virtuele valuta’s aan te bieden. AgBank heeft aangegeven dat het de banden met alle klanten zal opschorten die betrokken zijn bij cryptocurrency-handel. En dat het onmiddellijk rekeningen zal sluiten. Eerst had de megabank een beroep gedaan op haar klanten om vermoedelijke crypto-gerelateerde fraude te melden.

Naar verluidt is dit verzoek echter sindsdien verwijderd uit het bankafschrift. Dit jaar is een consolidatie van de antagonistische houding van Peking tegenover gedecentraliseerde cryptocurrencies te zien. Nadat de uitgifte van tokens en cryptohandel al in 2017 was verboden, tijdens de eerste grote bull-run op de markt.

Drie grote Chinese handelsverenigingen, de China Internet Finance Association, China Banking Association en China Payment and Clearing Association, hebben midden mei een gezamenlijke verklaring uitgegeven waarin het publiek wordt gewaarschuwd voor de risico’s van beleggen in cryptocurrencies.

Er is bezorgdheid ontstaan over de ecologische voetafdruk van de industrie, vooral in gebieden zoals Binnen-Mongolië door het grote optreden van Peking tegen cryptomining. Tenminste drie mining bedrijven zijn gedwongen hun activiteiten op het vasteland te staken, BTC.TOP, Huobi en HashCow.

Ook zijn sociale-medianetwerken en internetbedrijven in het land in overeenstemming met de anti-crypto-houding van het centrum. De afgelopen maanden hebben zij crypto-gerelateerde zoekresultaten gecensureerd en crypto-gerelateerde profielen verboden.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.