Terwijl het kapitaal uit goud stroomt, zien cryptofondsen een bijna recordinstroom

CoinShares, een verzamelaar van marktgegevens, heeft in een nieuw rapport de recente stijgende crypto-instroom onthuld te midden van een recorduitstroom van goud. Op 7 december werd het rapport gepubliceerd en merkt op dat beleggingsproducten in goud de afgelopen vier weken een recorduitstroom van $ 9,2 miljard hebben gekend. BTC-producten hebben daarentegen een instroom van $ 1,4 miljard gezien.

Een recordinstroom van $ 429 miljoen werd gevestigd door de gecombineerde cryptofondssector de afgelopen twee weken. Hierbij trokken de Ethereum-fondsen aanzienlijke investeringen aan na de voltooiing van Eth2’s fase 0 met de lancering van de Beacon Chain op 1 december. Het vertegenwoordigde 14% van het kapitaal dat vastzat in crypto-investeringsproducten.

Toch werd 20% of $ 87 miljoen van de kapitaalstromen van de afgelopen week geïnvesteerd in fondsen die blootstelling aan Ethereum bieden. In totaal wordt nu $ 14,9 miljard via crypto-investeringsproducten beheerd, waarvan Grayscale Investments meer dan 83% vertegenwoordigt, naar schatting van het rapport. Grayscale heeft de afgelopen week meer dan $ 336 miljoen aan investeringen ontvangen, schat CoinShares.

Op de tweede plaats staat ETC Issuance van crypto-providers met een instroom van $ 19 miljoen, gevolgd door 21Shares met $ 13 miljoen. Het percentage van het gecombineerde AUM van de sector, vertegenwoordigd door de maandelijkse instroom, is door recente prijsacties gestegen naar het op een na hoogste niveau ooit. Dit niveau werd alleen verslagen door de stijgende instroom die is vastgesteld in de aanloop naar de halvering van Bitcoin in 2020.

De instroom van de afgelopen maand vertegenwoordigt ongeveer 0,4% van het gecombineerde AUM van de sector. Hoewel dit jaar meer dan $ 4,8 miljard in cryptofondsen is gestroomd, is dit cijfer gelijk aan slechts 10,5% van de $ 45,7 miljard die dit jaar in gouden beleggingsproducten is gestoken.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo