Tesla Elons invloed slaat dagen voordat recordopties aflopen toe, tegelijkertijd pakt Bitcoin $56K aan

Nadat een nieuwe “Elon-kaars” een vertrouwde sprong in de richting van de bulls had gezet, herstelde Bitcoin (BTC) zich op 24 maart boven $ 56.000.

Beslissende maatregelen nodig op $ 58.000

Op woensdag steeg BTC/USD met 3,3% over enkele uren op het nieuws dat Tesla, betalingen in Bitcoin zal accepteren en behouden. Zo lieten gegevens van Cointelegraph Markets Pro en Tradingview zien. Het nieuws vertaalde zich onmiddellijk in spotprijsstijgingen, net als bij de eerste aankondiging van het bedrijf van een treasury-allocatie vorige maand.

Terwijl de somberheid van de prijsactie van deze week werd opgeheven. Zou Tesla een nieuwe fase in de bullmarkt van Bitcoin in gang zetten of zou de rally zich beperken tot kortere perioden, was de vraag waarin analisten geïnteresseerd waren. De ondersteuning lag op $ 53.000 zoals eerder, met mogelijk weerstand in een zone met $ 58.000 als top, voor het populaire Twitter-account, Rekt Capital.

Rekt Capital voerde eerder aan dat het ondanks recente verliezen te vroeg was om Bitcoin te classificeren met een dalende trend. BTC/USD concentreerde zich op een gebied boven $ 56.000 op het moment van schrijven, nadat de winsten vertraagden toen het weerstandsgebied toesloeg.

Simon Peters, cryptoasset-analist bij multi-asset investeringsplatform eToro had ook commentaar toe te voegen in reacties per e-mail. Hij zei dat de beslissing van Tesla om betaling voor zijn auto’s zowel in Bitcoin te accepteren als die Bitcoin op zijn balans te houden in plaats van om te zetten in dollars, waarschijnlijk meer momentum zal creëren voor de cryptocurrency.

Is het geen toeval?

Ondertussen wezen anderen op het aanstaande optie-expiratie-evenement van vrijdag, het grootste ooit. Het vorige record van januari valt met $ 6 miljard in het niet, waarna Bitcoin in weken met 80% steeg. Zhu Su, Three Arrows Capital CEO, betoogde dat Tesla CEO en “Technoking”, Elon Musk, een perfecte timing had om slechts enkele dagen van tevoren de acceptatie aan te kondigen.

Hij tweette dat Elon zich weldegelijk bewust is van de dynamiek van de vervaldatum van Bitcoin-opties. Het verstrijken van opties heeft de neiging om neerwaartse druk uit te oefenen op de Bitcoin-prijs. Verder zou een verrassende opleving mogelijk een groot aantal beren liquideren. Musk is een bekende fan van dergelijke bewegingen. Hij pleitte namelijk voor de acties van Reddit-gebruikers tijdens het GameStop-debacle eerder dit jaar.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.