Tijdens Coinbase-vieringen gooien financieringsfunctionarissen roet in het cryptocurrency eten

Van beide kanten van de wereld maken financieringsfunctionarissen van de gelegenheid gebruik om de waarde en het nut van cryptocurrencies te bekritiseren. Dit naarmate de media zich meer richten op de ruimte na de directe notering van Coinbase op de Nasdaq.

Volgens KBS World gaf Lee Ju-yeol, gouverneur van de Bank of Korea, na een monetair beleidsvergadering op donderdag aan dat cryptocurrencies opvallende tekortkomingen hadden als betaalmiddel. Hij beweerde dat het moeilijk was om cryptocurrencies nauwkeurig te waarderen vanwege hun volatiele prijsschommelingen.

Lee gaf tegelijkertijd aan dat de BOK niet verschoven was van zijn standpunt dat cryptocurrencies geen intrinsieke waarde hadden. Ook verwees Lee naar Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve van de Verenigde Staten, en merkte op dat het hoofd van de Fed zijn gevoelens over de crypto-ruimte deelde. Powell verklaarde uren eerder in een virtueel interview met The Economic Club of New York dat cryptocurrencies puur speculatief waren.

Powell voegde eraan toe dat ze niet gemakkelijk als betaalmiddel waren aangenomen. Volgens CNBC zei Powell dat cryptocurrencies echt voertuigen zijn voor speculatie. Ze worden niet echt actief gebruikt als betalingen, zei hij nog meer. De recente acceptatie van cryptocurrency door grote wereldwijde betalingsverwerkers druist in tegen de opmerkingen van Powell en Lee is.

De afgelopen maanden zijn Visa, Mastercard en PayPal allemaal begonnen met het implementeren van crypto-betalingsopties. Terwijl Tesla voor zijn elektrische autobedrijf Bitcoin (BTC) heeft geïntroduceerd als betalingsoptie. Wat betreft betaalmethoden betekent het niet dat Bitcoin en andere cryptocurrencies een zeker ding zijn.

Door de beperkte blokgrootte en de daaruit voortvloeiende netwerkcongestie, bedragen de gemiddelde transactiekosten van Bitcoin nu ongeveer $ 30. Betalingsverwerkers worden om deze reden vaak gedwongen om dergelijke transactiekosten op te eten als een kostenpost totdat ze het zich niet langer kunnen veroorloven, zoals het geval was met gamingplatform Steam in 2017.

De suggestie dat cryptocurrency kan worden vergeleken met goud, is een punt van overeenstemming dat door Powell en de cryptogemeenschap wordt gedeeld. Echter, om totaal verschillende redenen. De technologie kan worden gebruikt als een langdurige opslag van waarde op dezelfde manier als een edelmetaal, beweren voorstanders van cryptocurrency, met name Bitcoin.

Echter, Powell had de vergelijking bedoeld als belachelijk laag. De mening van de Fed-voorzitter over goud lijkt niet beter dan die van cryptocurrency. De voorzitter van het fiatdrukcentrum van de Verenigde Staten zei dat mensen al duizenden jaren goud een speciale waarde hebben gegeven die het niet heeft.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.