Tijdens marktdaling pauzeert hedgefonds van $ 200 miljoen de crypto-arbitragehandel

Na de ineenstorting van de cryptomarkt in mei stapte crypto-hedgefonds Nickel Digital Asset Management over naar een kaspositie. Het crypto-hedgefonds van $ 200 miljoen onder leiding van JPMorgan en Goldman Sachs-alumni heeft, volgens Bloomberg, zijn kapitaal herschikt in afwachting van een nieuwe explosieve prijsstijging voor cryptocurrencies.

Nickel Digital concentreerde zich op arbitragemogelijkheden voor cryptocurrency als gevolg van prijsverschillen in cryptocurrency tussen de spots en derivatenmarkten. Daarna stapelde Nickel Digital zich in een contante positie op. Voor institutionele beleggers met voldoende kapitaal bood crypto-arbitragehandel naar verluidt inderdaad winsten met dubbele cijfers op jaarbasis om een aanzienlijk rendement te behalen op deze tijdelijke prijsverschillen.

Doordat de nadruk ligt op prijsverschillen en niet op prijsactie zijn deze transacties eerder marktneutraal dan richtinggevend. Anatoly Crachilov, Nickel Digital CEO, had het volgende te vertellen aan Bloomberg, in zijn commentaar op de investeringsthese van het fonds. Crachilov gaf aan geen directionele weddenschappen aan te nemen. Dus als Bitcoin nu 300% of 70% daalt, zullen ze proberen arbitragemogelijkheden te benutten door marktdislocaties, volgens Crachilov.

En hij voegde toe dat ongeacht de richting van de markt, hun markt neutrale strategie met lage volatiliteit ontworpen is om positieve rendementen te bieden. Het doel ervan is om de overgang naar de cryptomarkt voor beleggers met een lagere risicotolerantie gemakkelijker te maken. Naar verluidt heeft Nickel Digital 29% winst behaald bij een volatiliteit van 3%, veel lager dan het marktgemiddelde van 78% voor crypto-activa.

Deze arbitragemogelijkheden zijn naar verluidt op zijn kop gezet voor hedgefondsen zoals Nickel Digital, door de uitbarsting van Bitcoin (BTC) in april en de daaropvolgende capitulatie van altcoin in mei. Een cascade van liquidaties op de termijnmarkt werd veroorzaakt door de crash van 50% van Bitcoin vanaf het hoogste punt ooit van $ 64.000. Vooral voor longs met een te hoge hefboomwerking voor een bedrag van ongeveer $ 9 miljard.

Ook altcoins zijn gecrasht met meer dan 70% en met frequente dalingen van 10 tot 15% is de prijsactie in een zijwaartse accumulatietoestand gebleven. Voorlopig draait het voor Crachilov allemaal om het spelen van het wachtspel. Hij legde uit dat juni herinnerd zal worden als een geldrijke, afwachtende maand. De huidige neergang van de markt is niet ongewoon voor investeerders die al lang in de crypto-business zitten, verklaarde de CEO van Nickel Digital ook.

Institutionele beleggers beginnen af te stappen van het zien van crypto-investeringen als een reputatierisico, verklaarde het hoofd van het crypto-hedgefonds. Voor zowel Retail- als grootgeldspelers beginnen banken in de Verenigde Staten en Europa inderdaad directe blootstelling aan Bitcoin te bieden. CEO van crypto-leenplatform Celsius, Alex Mashinsky, vertelde in juni aan Cointelegraph dat hij ziet dat Bitcoin voor het einde van het jaar een nieuw record van 160.000 dollar bereikt.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo